Изложбата за Търновската конституция гостува в Пловдив

 Автор: Радио Пловдив
Изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ гостува в Пловдив.  Откриването е в  Дома на културата „Борис Христов“. 
Домакин на събитието е областният управител Здравко Димитров. 
Експозицията е подготвена по инициатива на Народното събрание със съдействието на Държавна агенция „Архиви“ и  се представя през цялата година в областните градове в страната. 
В нея са представени исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност. 
Показани са моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.
http://bnr.bg/plovdiv/post/101109902/izlojbata-za-tarnovskata-konstitucia-gostuva-v-plovdiv?fbclid=IwAR0zEWFhsaeadBea9d-BYDsfdDMBpbMEaoko1W1_47GZLdoPWo8P9Qmegs8

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>