ПРЕМИЕРЕН СПЕКТАКЪЛ – ВЪЗХВАЛА НА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПЕСЕН

Театралният дует Петър Тодоров (режисьор) и Десислава Минчева (актриса) представят своя авторски проект – кукления спектакъл за всички възрасти „Концертът“. Представлението ще се играе в навечерието на Празника на Пловдив – на 5 септември 2019 г., от 19 ч. в залата на Държавен куклен театър – Пловдив.

Спектакълът е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата и е възхвала на българската народна песен – квартет от народни певици се подготвят за концерт.

Четири наглед обикновени жени, които в ежедневието са като всички други, стъпвайки на сцената, се превръщат в „различни“ човешки същества, които с гласовете и песните си се докосват до божественото, и носят своето просветление за смисъла на човешкия живот.

Творческият екип се допълва от признати в театралната сценография имена – Ханна Шварц (кукли и сценография) и Николина Костова-Богданова (костюми). 
https://plovdivtime.bg/art-stsena/kukleniiat-teatar-premieren-spektakal-vav-vazhvala-6776/?fbclid=IwAR3e9Y5xWGqcKPBmrpLZHLRIYwncC7cU91_mvURdc6cjGzWgmvffqZgQNJo

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>