Лек за зимата: бр.239

 Парче сланина, лук и 50 мл истинска ракия

 Лек за зимата: Парче сланина, лук и 50 мл истинска ракия

Добрата стара сланина, с която са израснали поколения българи, се оказа не само, че е вкусно мезе за зимните дни, но и има способността да укрепва имунната система. Това нейно качество е свързано с арахидоновата киселина, която способства за понижаване нивото на холестерина, повишавайки защитните функции на организма през зимата.

Тази киселина е необходима за изработването от организма на химични съединения, отговорни за нежелани имунни и възпалителни реакции.

Ако добавите към сланината и лук, който съдържа 36 елемента от таблицата на Менделеев и изпиете 50 мл истинска ракия, която е пълна с витамини и притежава в малки количества съдоразширяващи свойства, така вие ще получите коктейл от минерали, витамини, киселини и мощно лекарство. Но важно условие е да го употребявате с мярка.

Малките количества мазнина са полезни за сърцето и кръвоносните съдове. Сланината регулира съкращението на мускулите на вътрешните органи, както и на сърцето, като поддържа тонуса на кръвоносните съдове.

Тя също е много полезна и за пушачите, защото консумирайки я в малки количества, организмът им ще се обогати със селен. А този микроелемент укрепва имунната система и предотвратява окисляването на организма. Така вредата, причинена от тютюнопушенето, поне частично се намалява.

http://www.desant.net/show-news/51594

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>