ЦИКЛИЧНАТА ЕНЕРГИЯ НА ОРГАНИТЕ БР.244

  И НАШЕТО НАСТРОЕНИЕ СА СВЪРЗАНИ

ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ!!!
Цикличната енергия на органите и нашето настроение са свързани – Китайска медицина!Случвало ли ви се е някога да ви се променя енергията и настроението в различни часове на деня? Можеш ли да спиш повече, но винаги ли ставаш едно и също време? Биологичният часовник на организъма може да ни даде отговор.
Традиционната китайска медицина (TCM) вярва, че за всеки орган на тялото има определени часове от деня, когато се наблюдава максимален връх в неговата функционалност. Пиковото време на даден орган е това, в което Qi – жизнената енергия – тече повече през меридиана, свързан с този конкретен орган.
В китайската медицина, в зависимост от това дали разстройството често се появява (или винаги), когато енергията е максимална в даден орган, дава много полезни указания, за да разбере как да почисти този орган и каква емоция го блокира.
3: 00-5: 00 БЯЛ ДРОБ
Първият, който се активира, е белия дроб, отговорен за движението на Qi в тялото и за насочване на кръвта, а след това на кислорода в различните органи. Това е най-доброто време за презареждане на белите дробове, ако искате да имате достатъчно вдишване, за да говорите, и достатъчно енергия, за да посрещнете деня.
Белите дробове управляват гласа, дихателната система, потта, здравето на кожата и здравето на имунната система; зареждането на белите дробове със сън е особено важно, ако имате проблеми с някоя от тези области. Ако се събудите или сте все още будни по това време без очевидна причина, това често е вината на страданието, основната емоция, свързана с белия дроб. По същия начин, ако вече сте будни и чувствате внезапни промени в енергията или благополучието, може да имате чувство, свързано с болка и откъсване. Чувството за спокойствие показва липсата на такива проблеми и че имате силни дробове и силен глас.
5: 00-7: 00 ДЕБЕЛО ЧЕРВО
Този път е най-доброто, според китайците, за изпразване на червата, защото това е максималната сила в този орган и следователно способността да се изхвърлят отпадъците от нашето тяло. Отличното на този етап да пиете хладка вода. Тревожността е емоцията, са предпоставки които уврежда този орган.
7: Емоцията на загриженост е свързана със стомаха. Всяка значима физическа и емоционална промяна, може да повлияе на настроението и храносмилателната функция по това време на деня.
9 ч. До 11 ДАЛАК
Раздразнението, тревогата, прекомерната интелектуална дейност уврежда далака. Това може да доведе до дефицит на далака Qi, което на свой ред предизвиква загриженост и последваща умора, летаргия и невъзможност за концентрация.
11: 00-13: 00 СЪРЦЕ
Този времеви интервал оказва влияние върху сърцето и трябва да избягвате всякакъв стрес на тялото. Ето защо е идеалният момент да обядвате и след това да се отпуснете за момент. Не трябва да се занимавате с интензивни физически упражнения и да ставате твърде активни. Емоциите, свързани със сърцето, са радост, ентусиазъм и тишина. Това означава, че сърцето е по-силно в присъствието на тези емоции и е възпрепятствано от обратното (дори прекалено много ентусиазъм уврежда сърцето, защото разсейва енергията). Всеки физически проблем в този момент, като болка или страдание или капки енергия, може да бъде свързан с енергийни блокове на сърцето.
13: 00-15: 00 ТЪНКО ЧЕРВО
Това е важна фаза, защото усвоявате обяда си и за да получите максимална енергия от това, което сте изяли, трябва да избягвате тежка или умствена стресова работа. В първата част на времевия слот все още е подходящо време за ядене. Тънкото черво е свързано със сърцето и поради това емоцията му е радост.
15:00 – 17:00 ПИКОЧЕН МЕХУР
Най-доброто време да направите най-важните и изискани неща на деня, как да учите и да вършите най-добрата си работа. Разбира се, ако сте добре нахранени и хидратирани добре през останалата част от деня. Пикочния мехур е свързан със страх. Физическите сигнали и симптоми по това време на деня могат да се отнасят до тази емоция.
17: 00-19: 00 БЪБРЕЦИ
Бъбрекът е ключов орган в традиционната китайска медицина: той се счита за основата на живота, той е нашият източник на енергия. И “това е моментът, в който може да преживеете енергийни спадове, в този случай е яденето на нещо солено (не прекалено много) може да стимулира бъбреците в неговите функции. Бъбрекът е органът на тялото, най-силно свързан със страха. Не само физическите прояви в тези часове могат да бъдат свързани със страха, но е по-добре да избягвате неща като филми на ужасите точно сега, защото те могат да отслабят бъбреците.
Бъбреците също са тясно свързани с волята, сигурността, усещането за отделяне и изолация.
19: 00-21: 00 ПЕРИКАРТ
Перикарда е тясно свързана със сърцето (анатомично е серозна мембрана, която го предпазва), това е идеалното време да се направят някои действия, която помага да се отпуснете и предизвикване на сън, като медитация, лека физическа активност, четене и т.н. но и да се посвети на приветливостта и на семейството. Вечер трябва да ядете малко. Тъй като перикардът е тясно свързан със сърцето, емоцията на радостта също се свързва с него. Симптомите и заболяванията, които възникват по време на тези часове, могат да отразят вашето емоционално състояние.
21: 00-23: 00 TRIPLE HEATER
Тройният нагревател е меридиан на китайската медицина, който е тясно свързан с много вътрешни органи и чувство на радост, действащи под нейната защита и посока. През тази времева зона, трябва да заспим (по рано през зимата, малко по-късно през лятото).
23: 00-1: 00 ЖЛЪЧЕН МЕХУР
Жлъчният мехур е тясно свързан с черния дроб. Жлъчният мехур е свързан със смелостта и мъдрото използване на преценката. Признаците и симптомите, които се случват по време на тези часове, могат да се отнасят до проблеми при вземането на решения (което може да доведе до решения с обрив или нерешителност) и срамежливост.
1:00 ч. – 3:00 ч. ЧЕРЕН ДРОБ
Черният дроб е важен за детоксикацията на токсините в тялото и, според TCM, тя детоксифицира нашите емоции. Емоцията, най-силно свързана с черния дроб, е ярост, както и неудовлетвореност, горчивина и негодувание. Сънят в тези часове е идеален за концентриране на максимална енергия във функцията за детоксикация.
https://chujdozemec.com/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5/%d1%86%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%b3%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%88%d0%b5/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>