КИНО И КОНЦЕРТИ ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА В ПЛОВДИВ

КИНО И КОНЦЕРТИ ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА В ПЛОВДИВ

Кино и концерти за Деня на Европа в Пловдив - plovdivtime.bg

Пловдив ще отбележи Деня на Европа с прожекция на филма „Кръстницата” на 9 май от 14.45 часа в Lucky Дом на киното. Събитието се организира от бюрото на програма „Творческа Европа МЕДИА“ в България съвместно с кината от мрежата Европа синема в София, Пловдив и Варна. 
„Кръстницата” е продукция на Франция. Филмът е от 2020 г.Режисьор e  Жан-Пол Саломе,  а ролите изпълняват  Изабел Юпер, Иполит Жирардо, Фарида Учани, Лилиан Ровер, Надя Нгуен. 
Община Пловдив в партньорство с „Европа Директно – Пловдив” и Център “Образование за демокрация” организират и празничен концерт по повод Деня на Европа. Тази година към тях се присъединява и Европейски потребителски център България.
Искаме да покажем силата и красотата на единството и разбира се – най-подходящ за това е именно Денят на Европа, коментира Красимир Лойков, ръководител на Европа Директно – Пловдив. 
„Музикалното събитие е под мотото „Българската класическа музика на ХХ век“. Успоредно с удоволствието от музиката всички посетители и зрители ще имат възможността да получат информационни материали и безплатни консултации за правата им като европейски граждани. Това ще стане на специално отворените за целта информационни щандове на Европа Директно Пловдив и Европейски потребителски център. Там ще може да проверите какви са опциите за учене, нови проекти или работа зад граница, както и да установите какви са вашите права, ако имате проблеми с търговец от друга страна в Европейския съюз”, разказват организаторите.
https://plovdivtime.bg/nasledstvo/kino-i-kontserti-denia-evropa-plovdiv-13387/

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>