Нощ с остри очибр.248

Нощният молец (Myotis blythi) принадлежи към семейството с гладки носове, редът е на прилепи.
Външни признаци на нощна светлина с остри очи
Острата нощна светлина е една от най-големите нощни нощи. Размерите на тялото са 5,4–8,3 см. Дължината на опашката е 4,5–6,9 см, а височината на ухото 1,9–2,7 см. Предмишницата е с дължина 5,0–6,6 см. Теглото достига 15–36 грама. Ухото е заострено, удължено, стеснено с върха си. Стига се до края на носа или носът стърчи напред. 5-6 напречни гънки се простират по протежение на външния ръб на ухото. Вътрешният му ръб леко се огъва назад. Ширината на ухото в средата е около 0,9 см. Трагесът до върха равномерно се стеснява и достига до средата на височината на ухото. Мембраната на крилото е прикрепена към крайника в основата на външния пръст.
Пръстите на крака са дълги, без четина. Линията на косата е къса, цветът ѝ в горната част на тялото е фален или сиво-кафяв. Коремът е белезникав. Младите нощни лампи с остри очи са покрити с тъмносива вълна. На главата има светло петно ​​между ушите.
Разпръснете нощната светлина
Територията на местообитанието на остроумната нощна лампа се простира от Северна Африка и Южна Европа до Алтай, Мала Азия, Западна и Централна Азия. Този вид живее в Палестина, Непал, Северна Йордания и някои части на Китай. Среща се в Средиземноморието, Португалия, Франция, Испания, Италия. А също и в Австрия, Швейцария, Словакия, Чехия, Румъния. Обитава Молдова, Украйна, Балканския полуостров, Иран и част от Турция. В Русия този вид прилепи живее в северозападната част на Алтай, в Крим, в Кавказ.
На брега на Черно море живее в пещери в околностите на Сочи.
Разпространен в Кавказка от западните участъци на Краснодарския край до Дагестан.
Хабитат изсъхнали местообитания
Нощната лампа с остри очи обитава тревисти, безлесни екосистеми и създадени от човека пейзажи, включително земеделски земи и градини. Колониите на прилепите обикновено се заселват в подземни местообитания: мини, пещери, тавански сгради. В Турция и Сирия са в много стари сгради (замъци, хотели).
Острата нощна светлина обитава тревисти, безлесни екосистеми и създадени от човека пейзажи
В рамките на Русия се разпространява в предпланински райони с грапава топография, където се откриват естествени подземни убежища, издига се на височина не по-висока от 1700 м надморска височина, но през зимата се отбелязва на надморска височина до 2100 метра. Често се заселва в комини, под куполите на църкви и други сгради.
Характеристики на поведението на нощното око
През лятото нощният червей е образувал колонии, съставени от няколко хиляди индивида. Той прави сезонни миграции на къси разстояния между 60 и 70 километра, максимум 160. За зимуване прилепите са разположени в подземни пещери, мазета и се натрупват в голям брой в един приют. Острата нощна светлина живее в природата от 13 години.
Характеристики на поведението на нощното око
Зимната хибернация се извършва при сравнително постоянна температура – от 6 до 12ºС. Острата нощна нощ ловува на открити места, хваща насекоми сред поляни, над пътища и езера.
Възпроизвеждането орана Myotis
Чифтосването в остроумни нощни нощи се извършва от август до края на зимуването. Едно дете се появява в края на май или началото на юни. Женските хранят потомството с мляко за около 50 дни. През лятото заострените нощи живеят на малки групи или поединично, денем се крият на таванските помещения и под мостове.
Чифтосването в остроумни нощни нощи се извършва от август до края на зимуването
Зимуването започва през октомври и завършва през април. В обемни пещери и изоставени адити животни се прилепват към тавана и стените на подземията.
Намаляване на броя на остроумната нощ
Намалението на броя на остроумните нощници се дължи на липсата на подходящи зимни и летни убежища. Колониите от разплод се нуждаят от обемни, топли пещери, но такива естествени образувания са доста редки. Реконструкцията на пътни мостове и ремонтните дейности нарушават летните заслони, в които са скрити нощните светлини. Според многогодишни наблюдения, проведени в няколко области, броят на презимуването не предизвиква голямо безпокойство.
Мерки за сигурност уши Myotis
За запазване на острите нощи пещерите на Болшая Фанагорийская, Каньон, Нейшма, Попова трябва да получат статут на зоологически природни паметници. Селището на нощните уши в пещерите Амбицугов, Сетенай, Арочная, Дедова яма, Гункин-4, Бесленевская, Чернореченская, както и в изоставен адит край село Дербент, се нуждаят от защита. Необходимо е да се защитят входовете в тези подземия, да се организира защитата им от нахлуването на туристи. На тези места създайте ландшафтен резерват, който включва няколко десетки карстови образувания, разположени на Черноморския хребет.
Нощ с остри очи
Осъзнатите нощи в Червената книга на Руската федерация принадлежат към категорията „вид, който намалява на брой“, чийто брой на индивидите намалява под влияние на антропогенното влияние. В червения списък на IUCN острите очи са в списъка на видовете, които са застрашени от изчезване от глобалната популация.
Мощност орана Myotis
Ножиците с остри носи се отличават с голяма волевост. При едно хранене прилепът унищожава 50-60 брашни червеи, чиято маса е до 60% от телесното му тегло.
При естествени условия нощните нощи ядат по-малко храна, която трябва да получат.
По принцип те плячат с насекоми, хранят се с ортоптера и нощни пеперуди.
Поддържането на остроумна нощ в плен
Вещините нощи се държат в плен. За оцеляването на прилепите е необходимо да се спазва режима на хибернация, който продължава от 4 до 8 седмици годишно. Освен това се препоръчва стриктно да се спазва диетата и да се избягва преяждането. Условията на живот, близки до природните условия, допринасят за възпроизводството на животни в плен.
Поддържането на остроумна нощ в плен
Заплахи за изобилие
Нощните лампи с остри очи реагират отрицателно на появата на хора в пещерите, алармираните прилети летят дълго и случайно. Тези животни често са хващани за производство на мокри препарати в лечебните заведения и понякога просто безцелно се унищожават. Броят на приютите, в които нощите с остри очи прекарват зимата, постепенно намалява, тъй като се извършва реконструкцията и реконструкцията на старите сгради, в които живеят. Използването на пестициди в селското стопанство води до намаляване на броя на острите нощи.
Остроумен нощен пазач
Посочените нощни платна са защитени от националното законодателство в повечето от техните местообитания. Защитните мерки, записани в Бонската конвенция и Бернската конвенция, се прилагат за този вид. Сочещите нощни светлини са включени в приложения II и IV към директивата на ЕС. Те се нуждаят от специални мерки за опазване, включително създаване на специални природозащитни зони. В Италия, Испания, Португалия пещерите, входът в пещерите, обитаван от нощни светлини с остри очи, са затворени с огради, така че любопитните туристи да не смущават прилепите. Необходимо е също така да се предпазят големи струпвания на остри очи през нощта през периодите на зимуване и размножаване. Обществена информация е необходима за намаляване на тревожността и ограничаване на хората да посещават приютите на прилепите. Нощните лампи с остри очи добре понасят условията в плен, но успешното размножаване не е забелязано. Наблюдава се намаляване на броя на индивидите от вида в някои части на ареала. Следователно този вид прилепи се нуждае от защита, в част от обхвата, в който състоянието е неблагоприятно.
https://bg.therapyanimalsaz.org/9007-sharp-eyed-night.html

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>