Странности, които са нормални в други страни бр.126

България може да не е особено известна в останалата част на света, но почти няма чужденец, който да се е сблъсквал с българин и да не знае, че ние кимаме и размахваме глава за да и не по коренно различен начин от останалата част на света.
Междувременно, в останалата част от света, всяка страна има своя собствена странност, която е абсолютно нормална за местното население.
1. Междувременно в Норвегия
Една от най-нормалните гледки, които може да шокират всеки един друг гражданин на света е да видите бебешки колички оставени пред магазин или кафене, но не празни, а със спящите бебета в тях…
Децата в детските ясли пък, дори при минусови температури, по същият начин се оставят да спят навън, в количките си.
2. Междувременно в Дания
 
Ако до 25 годишна възраст не си сключил брак в Дания, на рожденият ти ден те изкарват на улицата, връзват те и те засипват с канела. Традициите не са това което бяха…
3. Междувременно във Финландия
 
Финландците ценят своята свобода и лично пространство, много преди Covid-19.Абсолютно нормална социална норма за тях е да не стоят близо до хора, които не познават. И да, тук не може да видите претъпкан с хора автобус, защото важи правилото за място през седалка и когато стане твърде „пренаселено“ просто се изчаква за следващият автобус. Преследването в магазина от персонала – лична обида!
4. Междувременно в Япония
 
Изобщо не си и помисляйте за дюнер докато се разхождате по улицата! Храненето на улицата се счита за изключително неуважително. Дори възрастните редовно правят забележка на децата хапващи сладолед. Ако се качите във влак с кен освежаваща напитка и всички погледи са вперени във вас – не е случайно, дори рискувате да бъдете изгонени от влака, с поглед. В парковете може да се храните единствено ако сте седнали на тревата, но не и по алеите и общите части. Също така не си и помисляйте да си издухате носът на публично място!
5. Междувременно във Франция
 
Французит имат една много известна фраза – “On ne coupe pas le pain, on le rompt” или иначе казано – не режеш хлябът, разчупваш го. Правилният начин да ядеш хляб е като го разчупиш с двете си ръце. Никога не си отхапвайте директно от него и не използвайте нож, освен ако не искате да си намажете нещо с него върху хлябът.
https://naedin.click/meanwhile-in/?fbclid=IwAR0sJYkpboQlukRMIet9OamRL2tLXNmg-Cfjf57iuYxtylI5NNPItE8E0r8

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>