Какво е философия на живота:бр.259

Философията на живота е израз, който се отнася до принципите, ценностите и идеите, които управляват начина на живот на човек или група и ръководят поведението им в търсене на самореализация.
Изразът приема смисъла на думата от гръцки произход „философия“, което означава „любов към мъдростта или знанието“ и добавя допълнението „на живота“. Следователно философията на живота ще бъде любов към мъдростта да живее.
Този израз често се използва за описание на начина, по който човек или група от хора възприема начина на съществуване. Например: „Моята философия на живота е да правя добро, без да гледам кого“. Използва се и леко като еквивалент на „начин на живот“. Например: “Неговата философия за живота е неудобна за повечето.”
В обществото има много видове философия на живота. Много от тях произхождат от религии или духовности като християнството, юдаизма, исляма, будизма, даоизма и т.н. Въпреки че всяка религия олицетворява философия на живота, не всяка философия на живота представлява религия. Има и философии на живота с агностичен характер.
https://bg.encyclopedia-titanica.com/significado-de-filosof-de-vida
ТАГ философия, живота, принципи, ценности, идеи  

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>