Кои мъжки имена са късметлийски? бр.264

Кои мъжки имена са късметлийски?
Едно от нещата, които оказват голямо влияние в живота ни, е името. Не случайно ритуалите по наричане са едни от най-силните и важни при почти всеки народ. Родителите избират внимателноимето на бъдещото си дете, за да му дадат възможно най-добрия старт в живота.
При различните народности има различни правила за наричането – някои имена просто носят по-голяма сила от други. Нека видим кои от мъжките имена носят потенциала да донесат успех и просперитет.
АЛЕКСАНДЪР
Името Александър произлиза от гръцки и е съставено от глагола “защитавам” и съществителното “човек”, т.е. “защитник на хората”. Мъжете, които носят това име, са смели и целеустремени. Те знаят какво искат, знаят как да го постигнат и са готови да защитават хората – познати и непознати. От тях биха излезли страхотни адвокати, социални работници или психолози. Успешно ръководят както малки екипи, така и големи международни корпорации.
ВИКТОР
Св. Виктор и името Виктор
Името означава “победа” и също като Александър носи със себе си смелост и кураж за действие. Тези господа знаят какво искат, как и кога да го постигнат. Те постигат успех в живота, защото не се страхуват да вземат това, което искат и смятат, че им се полага.
ВЛАДИМИР
За произхода на това име има различни теории. Според някои от тях Владимир означава “владее света”, а според други произлиза от алтернативното име на бога на войната Марс. Каквато и да е истината, факт е, че това име носи късмет на притежателя си. Хората, които носят това име, са смели и с бързи реакции. ТЕ могат да вземат сложни решения изключително бързо и затова са подходящи за високи постове като ръководители и министри например. Те са призвани да управляват.
НИКОЛАЙ
Произходът на това име също е гръцки и означава “победител”. Поради тази причина тези хора са амбициозни и преследват целите и успеха си ревностно и без да спират. Понякога може да проявяват труден характер, но като цяло са хора могат да бъдат стабилна опора както за семейството си, така и за фирмата или обществото. В ръководна роля могат да проявяват диктаторски наклонности.
ДИМИТЪР
Мъжкото име Димитър е късметлийско
Името произлиза от древногръцката богиня Деметра, богинята на земеделието, плодородието и зараждащия се живот. Мъжете, носещи това име, са умни и креативни личности. Това означава, че са и капризни и често сменят настроенията си. Мъжете, които са наречени на Свети Димитър, са изключително целенасочени обаче и имат много силна воля за постигане на целите си.
 https://sanovnik.bg/n-107800-%D0%9A%D0%BE%D0%B8_%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0%BA%D0%B8_%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B0_%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8
Таг мъжки, имена, късметлийски

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>