Внимание – мистериозните летателни апарати от древността бр. 265

Виманите - мистериозните летателни апарати от древността
Когато става въпрос за авиация, веднага се сещаме, че първият планер е изобретение на германския учен Ото Лилиентал, а първите самолети са дело на американските братя-механици Райт. Като всичко това се случва в началото на 20 в.
Историческите документи обаче сочат, че е имало летателни апарати още преди 15 000 години. Дали това е истина или не, няма как да знаем, но в старинни книги, писани от много древни народи, се споменава за летящи канута на Тихия Океан, както и за летящи обекти в земите, които днес населяват индийците.
Тази статия е именно за последните летателни обекти, които са известни като вимани.
Виманите са споменавани в много строфи от санскритските творби Махабхарата, Виманика Шастра (древна индийска творба, която някои историци дори не считат толкова за религиозна, колкото ѝ придават значението на ръководство по авиация) и Рамаяна, в които те са описани като съвсем модерни летателни обекти със “споени връзки”, от които от железни контейнери е излизал огън, а самият звук, който те издавали, наподобявал ръмженето на лъв.
Всичко това само по себе си наподобява днешните самолети, което определено е доста странно и подтиква човек към сериозен размисъл дали древните хора наистина са се докосвали по някакъв начин с авиацията.
Виманите на външен вид са приличали по-скоро на това, което днес наричаме НЛО, отколкото на самолети, защото са описвани като летящи чинии или летящи цилиндри. Техни изображения можете да видите с очите си в пещерите около индийския храм Елолор.
Връщайки се към санскритските писмени документи, е интересно да се отбележи, че е имало 3 вида вимани. Едните са можели да се придвижват само на къси разстояния, вторите са били способни да пропътуват от държава до държава, а третите- от планета до планета.
Т.е. някои от тях са изпълнявали функциите на ракети. Още по-интересно е, че всички тези древни летателни апарати са били изградени от неразрушими материали и са били снабдени с мощни оръжия.
Използвани са от боговете и според древните текстове именно с тях е бил разрушен древния град Мохенджо-Даро, намиращ се в днешен Пакистан, който се счита, че е дело на първата човешка цивилизация.
https://sanovnik.bg/n-112664-%D0%92%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_-_%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8_%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8_%D0%BE%D1%82_%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0
тагове  мистериозни,  летателни, апарати, древността

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>