Брак и семейство бр 269

 Деца на родители без брак | Rozali.com
8.1. Бракът между мъжа и жената е постановен от Бог и семейството има важна роля в Неговия план на спасение и за нашето щастие (вж. Битие 2:24У. и З. 49:15–17). Само чрез сключване и вярно спазване на завета на селестиалния брак един мъж и една жена могат да изпълнят своя божествен вечен потенциал (вж. 1 Коринтяните 11:11У. и З. 131:1–4).
8.2. Бог е заповядал на Своите чеда да се множат и да изпълнят земята (вж. Битие 1:28). Свещените сили за създаване на потомство трябва да се използват само между мъж и жена, законно свързани като съпруг и съпруга (вж. Битие 39:9Алма 39:9). Съпругът и съпругата имат важната отговорност да се обичат и да се грижат един за друг и за своите деца. Родителите трябва да отглеждат децата си в любов и праведност, да се грижат за техните физически и духовни нужди.
8.3. Щастието в семейния живот е най-вероятно да се постигне, когато се гради върху ученията на Господ Исус Христос. По божествен проект бащите трябва да водят своите семейства с любов и праведност и да осигуряват необходимото за живота. Майките са отговорни предимно за отглеждането на децата си. В тези свещени отговорности бащите и майките са задължени да си помагат като равностойни партньори.
8.4. Божественият план за щастие позволява семейните връзки да продължават след смъртта. Земята е създадена и Евангелието е разкрито, за да могат семействата да бъдат създавани, запечатвани и възвисявани във вечността. Чрез работа по семейната история и служба в храма можем да правим така, че обредите и заветите на Евангелието да бъдат достъпни и за нашите предци (вж. Малахия 4:5–6).
https://www.churchofjesuschrist.org/study/manual/doctrinal-mastery-core-document-2018/doctrinal-topics/8-marriage-and-family?lang=bul
таг брак, семейство,, мъжа жената

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>