Историята на Уолтър Колинс и майка му, която не спря да го търси бр 270

Историята на Уолтър Колинс и майка му, която не спря да го търси
Историята на Уолтър Колинс е може би най-ужасяващата история за отвличане, която ще прочетете. Разиграва се преди около 90 години, а главен герой е не само отвлеченото момче, а и неговата майка Кристин Колинс.
В продължение на цяло десетилетие Кристин води десетки съдебни битки заради полицейска грешка, а накрая се озовава и в психиатрична клиника, защото не спирала да търси сина си.
9-годишният Уолтър Колинс изчезва през март 1928 година, отивайки на театър. Още на следващия ден майка му, подкрепена от своите приятели, стартира кампания за неговото издирване.
Новината за отвличането идва само 3 месеца, след като край Лос Анджелис е открито тялото на 12-годишната Марион Паркър, отвлечена и убита от Уилям Хикман Лисицата, и очакванията на полицията не били обнадеждаващи.
След месеци на разследване по различни следи, които водят до задънена улица, изненадващо властите от Чикаго изпращат известие, че са открили Уолтър. Майка му плаща разходите, за да бъде върнат в родния Лос Анджелис.
Кристин го чакала на гарата заедно с десетки души, включили се в акцията по издирване, но когато вижда момчето, разбира, че това не е нейният син. Полицията обаче била подложена на огромен натиск и обявила случая за приключен, опитвайки се да убедят Кристин, че това е изчезналият Уолтър.
Но 3 седмици по-късно Кристин се появява в полицейския участък и заявява, че момчето е измамник. Носи зъбните картони на нейния син като доказателство, че полицията е сгрешила, но органите на реда нямали намерение да си признаят грешката. Казват на Кристин, че си е изгубила ума и я изпращат в психиатрична клиника.
Само че скандалът не останал забравен. Капитан Джей Джей Джоунс извикал момчето на разпит и след като бил притиснат, признал, че не е Уолтър Колинс. Казвал се Артър Хъчис и след смъртта на майка си избягал от баща си и неговата втора съпруга, за да търси по-добър живот.
Историята на Уолтър Колинс и майка му, която не спря да го търси
Снимка: YouTube
От снимка във вестника разбира за изчезналия Уолтър Колинс и тъй като двамата силно си приличали, решил да се представи за отвлеченото момче. Кристин е освободена от клиниката, а полицията е глобена с 10 000 долара.
Издирването на Уолтър започва отново и този път от полицията смятат, че са открили вярната следа – смятали, че Уолтър е бил убит от Гордън Стюарт Норткот и неговата майка Сара. Двамата са обвинени за убийството и изнасилването на 11 деца, чийто трупове били открити в близост до фермата, в която живеели.
Трупът на Уолтър обаче не е сред тях и макар че са намерени дрехи, подобни на тези, с които е изчезнал, категорични доказателства за неговата смърт няма. Сара Норткот признала, че някои от телата са погребани в пустинята, но и това не било достатъчно доказателство за Кристин Колинс.
До смъртта си през 1964 година тя вярвала, че синът ѝ е жив и не спирала да го търси. Нейната история е пресъздадена от режисьора Клинт Истууд във филма Подмяната с Анджелина Джоли в главната роля.
 https://sanovnik.bg/n-96387-%D0%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%A3%D0%BE%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D1%81_%D0%B8_%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0_%D0%BC%D1%83,_%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE_%D0%BD%D0%B5_%D1%81%D0%BF%D1%80%D1%8F_%D0%B4%D0%B0_%D0%B3%D0%BE_%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8
 Таг историята Уолтър Колинс ,майка му

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>