Научни знания бр.270

Какво е научно знание:

Научното познание е информация и знания, които започват от принципа на анализ на реални факти и научно доказани .
За да бъде призната като научно познание, тя трябва да се основава на наблюдения и експерименти, които служат за свидетелство за истината или лъжливостта на дадена теория.
Разумът трябва да бъде свързан с логиката на научните експерименти, иначе мисълта е конфигурирана само като философско знание.
Научете повече за значението на различните видове знания.
Характеристики на научните знания
Една от основните характеристики на научното познание е систематизацията, тъй като тя се състои от подредено знание, т.е. формирано от набор от идеи, които формират теория.

 

 

Друг фактор, който характеризира научното познание, е принципът за проверка . Някои идеи или теории трябва да бъдат проверени и доказани от гледна точка на науката, така че да могат да бъдат част от научното познание.
Научното знание също е погрешно, което означава, че то не е окончателно, защото една идея или теория може да бъде свалена и заменена от друга, въз основа на нови научни доказателства и експерименти.
Сред другите характеристики, присъщи на научното познание, той се откроява от факта, че е: рационален, обективен, фактически, аналитичен, комуникативен, кумулативен, обяснителен, наред с други фактори, свързани с методическото изследване.

 

 

Общ смисъл и научни знания
Противно на научните знания, които изискват теоретична основа и доказателства от експериментирането, познанието на здравия разум се основава предимно на популярни вярвания, идеи и концепции, които се предават през поколенията чрез “културно наследство”.
Научете повече за смисъла на здравия разум.
Знанието за здравия разум не е въпрос, т.е. определя само мотива, но не проследява пътищата, които са довели до определено заключение.
Научното знание вече има за цел да разчете и да разбере всички процеси и етапи на една идея или теория, от използването на научни методи.
https://bg.uzvisit.com/1336-scientific-knowledge
Таг научни ,знаяния

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>