Учен: Имаме неоспорими доказателства бр.274

  •  Учен: Имаме неоспорими доказателства за първите намерени обекти от друга звездна система

  за първите намерени обекти от друга звездна система 

Професорът от Харвард Ави Льоб обяви, че е приключил с анализа си на малки сферични фрагменти от космическото тяло IM1. Обектът се разби в Тихия океан през 2014 г. и от тогава се твърди, че той е от друга звездна система.
През април 2022 г. Космическото командване на САЩ разсекрети меморандум, потвърждаващ спекулациите. Според Пентагона IM1 най-вероятно произхожда от междузвездното пространство въз основа на скоростта, с която е прелетял в небето през януари 2014 г., преди да се сблъска с Тихия океан.
Проучването е събрало 700 частици от дъното в района на сблъсъка. От тях 57 са се оказали от IM1.
Проучването се концентрира в пет от малките топчета, наречени “сферули”. Те показват “композиционен състав на елементи, коитоникога не са били виждани преди в това съотношение“.
IM1 се е движел със скорост от 60 километра в секунда преди да се разбие на Земята. Това е по-бързо от 95% от всички звезди в близост до Слънцето. Обектът е запазил целостта си при скорост на удар от 45 километра в секунда.
Неговата здравина е по-голяма от всички 272 космически скали, документирани от НАСА в CNEOS-каталога на метеорите. Здравината е по-висока и от всички известни железните метеорити”Извлените сферули се анализират от най-добрите инструменти в света в рамките на четири лаборатории в: Харвардския университет, Калифорнийския университет в Бъркли, корпорацията Bruker и Технологичния университет в Папуа Нова Гвинея – чийто вицеканцлер подписа меморандум за разбирателство с Харвардския университет за партньорство в експедиционните изследвания“, заявява Льоб.
Сферулата S21 е с по-голямо съдържание на берилий (Be), лантан (La) и уран (U), по отношение на стандартния състав обектите в Слънчевата система. Именно съотношението на елементите е най-голямото доказателство за чуждия произход на IM1.
Льоб споделя, че все още не знае, дали обекта е с естествен или изкуствен произход, а само, че идва от друга звездна система. Предстои откритието на Льоб да бъде потвърдено от независими експерти.
https://it.dir.bg/nauka/uchen-imame-neosporimi-dokazatelstva-za-parvite-namereni-obekti-ot-druga-zvezdna-sistema
таг Учен:  неоспорими доказателства

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>