Category Archives: Интересно

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ

Бездънно пилешко чудовище
Плуващата розова морска краставица получава своето необичайно прякор от приликата си с изкоренено, обезглавено пиле.

Плуващата розова морска краставица получава своето необичайно прякор от приликата си с изкоренено, обезглавено пиле.
Учените наскоро заснеха видеоклип на нещо, което приличаше на “безконечно пилешко чудовище”, плаващо близо до Антарктида. Но това всъщност е морска краставица, която някога е била открита преди това в Мексиканския залив.  
Древна “глоба” бухал
Каменната парче, съдържаща крехките вкаменени кости на древната сова, до една четвърт за сравнение на размера.
Каменната парче, съдържаща крехките вкаменени кости на древната сова, до една четвърт за сравнение на размера.
Палеонтолозите са открили костите на древна бухалка, която е живяла преди 48 милиона години. Вкаменелостта е толкова добре запазена, че учените я наричат ​​”най-добрата фосилна бухалка”, която някога е открила. 
Малък октопод на бебето
Така че smol.
Така че smol.
Кредит: Национален исторически парк “Калоко-Хонокуо” Хавай
Хавайските изследователи спасиха този малък бебешки октопод, откъдето плаваше, на върха на пластмаса, в океана. Тя е толкова малка, че не може да прегърне удобно човешки пръст с всичките си ръце.  
Череп и кръстосани кости
Нова снимка на мъглявината "Череп и кръстоска" е наскоро отрязана от много голям телескоп на ESO.
Нова снимка на мъглявината “Череп и кръстоска” е наскоро отрязана от много голям телескоп на ESO.
Европейската южна обсерватория публикува днес нова снимка на мъглявина, която прилича на “череп и кръстоска”. Тази мъглявина живее в съзвездието “Пуппис” или “палубата”.  
 авторидзиран превод Мария Герасова

256 годишен мъж разкрива SHOCKING тайните на света

  Прекъсва мълчанието преди смъртта му

Кое е най-дългото, за което човек някога е живял? Запознайте се с Ли Чинг Юен, човек, който е живял удивително 256 години! И не, това не е мит или фантастична приказка.
Според статия от Ню Йорк Таймс от 1930 г. Уу Чунгхех, професор в университета Ченгду, открива рекордите на китайското правителство от 1827 г., които поздравяват Ли Чинг-Юен за 150-ия си рожден ден, а по-късно го поздравява по повод 200-ия си рожден ден през 1877 г. . През 1928 г. кореспондентът на “Ню Йорк таймс” пише, че много от старите мъже в квартала на Ли твърдят, че дядо им го познават, когато са момчета, и че по онова време е бил пораснал мъж.

Ли Чинг Юен съобщава, че започва своята кариера в областта на билколеята на 10-годишна възраст, където събира билки в планински вериги и научава за тяхната потентност за дълголетие. В продължение на почти 40 години, той оцелява на диета от билки като lingzhi, goji berry, див женшен, той shoo wu и gotu kola и оризово вино. През 1749 г., на възраст 71 години, той се присъединява към китайските армии като учител по бойни изкуства. Ли беше казано, че е много обичана фигура в своята общност, женен 23 пъти и родила над 200 деца 
Според общоприетите приказки в своята провинция Ли е успял да чете и пише като дете, а през десетия си рожден ден е пътувал в Кансу, Шанси, Тибет, Анам, Сиам и Манджурия, събирали билки. През първите сто години той продължил тази професия. След това той превключи към продажбата на билки, събрани от други. Той продавал лингджи, годжи бери, див женшен, той искал да си купи заедно с други китайски билки и живеел на диета от тези билки и оризово вино.
НЕ Е САМО ЕДИН
Според един от учениците на Ли, той някога се е натъкнал на още по-голям 500-годишен мъж, който го е научил на упражнения по Чигонг и диетични препоръки, които ще му помогнат да удължи живота му до свръхчовешки пропорции. Освен Чигонг и богата на билки диета, какво друго можем да научим от този Учител на дълголетието?
Какво ще кажете за това: На смъртното си легло Ли изтъкна: “Аз съм направил всичко, което трябва да направя в този свят”. Могат ли мирните му последни думи да намекват за една от най-големите тайни за дълъг и проспериращ живот? Интересно е да се отбележи, че на Запад често ни се учи да вярваме, че стареенето е нещо, което трябва да бъде “победено” с високотехнологични инфрачервени устройства и най-съвременните медикаменти.
НЕГОВИЯТ СЕКРЕТ ЗА ДЪЛГО ЗДРАВЕ:
Ли беше попитан каква е неговата тайна за дълголетието. Това беше неговият отговор: “Дръжте тихо сърце, седнете като костенурка, разходете се като гълъб и спяте като куче.” Това бяха думите на съветите, които Ли даде на Ву Пей-фу, военачалника, който взе Ли за да научите тайната на изключително дългия живот.
Ли поддържаше, че вътрешният спокойствие и спокойствието, съчетани с техниките на дишане, са тайните на невероятната дълголетие. Очевидно, диетата му щеше да играе голяма роля. Но неговото завладяващо, че старият жив човек в записаната история придава дългия си живот на неговото състояние на ума.
ЗАЩО Т ТРЯБВА ДА   ВЯРВАМЕ? 
Със средната продължителност на живота на западния свят, който в момента е между 70-85 години, мисълта за човек, който живее над 100 години, изглежда доста удължен. Мисълта за някой, който живее над 200 години, изглежда изключително подозрителен. Но защо не вярваме, че хората могат да живеят толкова дълго?
Не трябва да забравяме, че някои хора в този свят не живеят изтощително стил на живот 9-5, те не трябва да се справят със стреса на дълга, не дишат замърсения въздух в града и редовно се упражняват. Те не ядат рафинирани захари или брашно или каквито и да са храни, на които са пръскани пестициди. Те не живеят в стандартната американска диета.
Те не ядат мастни меса, захарни десерти и генетично модифицирани храни. Няма антибиотици. Без алкохол и без тютюн. Тяхното хранене не само изключва нежеланите храни, с които толкова често се отпускаме, но и суперхрани и билки, които са като стероиди за нашите органи и имунната система.
Те също така прекарват свободното си време в природата, като практикуват дихателни техники и медитация, за които е доказано, че подобряват психическото, физическото и емоционалното здраве. Те поддържат нещата прости, заспиват и прекарват много време в природата под слънцето. Когато имаме възможност да се отпуснем на слънце, ние се чувстваме незабавно подмладени и наричаме това “ваканция”. Представете си да прекарате цял живот в планините и да комбинирате това с перфектно психическо, духовно и физическо благосъстояние.
Не се съмнявам за момент, че ако всички направихме нещата, които знаехме, че трябва да вършим, живот, който е на 100 години, би бил обикновено. Когато се отнасяме правилно към телата си, кой знае колко дълго можем да живеем?
Първоначално написана от Стивън Банкарц и публикувана на “Прост капацитет”
 авторизиран превод Мария Герасова