Category Archives: Религиозен кът

Най-древната религия на земята

В момента по света има около двадесет хиляди различни религиозни течения и вярвания. А учените отдавна водят спорове за това коя религия е древна. Съвременна психология, религия предоставя следните видове религии: национални, световни и племенни. Известно е, че най-популярната религия в света е ислямът, християнството и будизма. И сред тях, най-древната религия – това е, без съмнение, будизъм. Ако обаче се вземе за основа на националните религии, тук се смята, че най-древната ни ще индуизма, който със своите произхода почива в ведическую култура.
Спорове за древната ни религия няма да умрат
Основните положения на будизма
Възниква това религиозно течение на VI век преди нашата ера в Индия. Я се счита за основоположник на принц Сидхарта Гаутама, който впоследствие прозвал себе си Буда, което означава «един просветен, будното». Според легендата принцът живял в лукс, а всичко лошо се крие от окото на собствения си баща. Така принцът живял живота си до 29-годишна възраст – той е израснал, омъжена за любимия и себе си стана баща на син. Но се случиха четири срещи, които са повлияли на избора на Гаутама се стане отшелник. По пътя си срещнал един стар дядо, човек с проказа, похоронная шествие и съвсем просяк човек, нищо не се нуждае от живот. На 35 години принц след своите лутане стане Буда, дошъл своето религиозно учение, на което е посветил на четиридесет и пет години.
Буда
Основните принципи на това религиозно учение са, както следва:
1) Животът е страдание, а най-виновен в този случай – човешки желания. За да не страдат, трябва да бъде отрешенным от различни светски желания. Следвайки пътя на спасението, който се предлага на Буда, това е лесно да се постигне.
2) да се откажат от земните страсти ще помогне на стремеж към нирвана (на покой, бесстрастию). Да го постигнат ще медитация и постоянен самоконтрол.
3) да Умира, всяко същество на земята е прероден в нов вид. Това, което ще се съживи, зависи от неговото лично поведение в предишния си живот. Влияе на това и това, как да се справиш «предшественици».
4) Тук не са идеи на Бога, който е всемогъщ създател на света и го управлява. Същността на будизма се свежда до това, че хората постоянно са в търсене на вътрешната свобода, като излиза напълно от оковите, които присъстват в живота.
Последователите на будизма
Тази е най-древната религия сред всички световни наброява не по-малко 800000000 последователи и е широко разпространена в централна, югоизточна и източна Азия, а още в Далечния Изток.
Основните положения на индуизма
Индуизмът е най-голямата национална религия в света. Я изявяват на повече от 1000000000 души, от тях 950000000 са жители на Индия и Непал. Ако се вземе предвид, че си от индуизма взема в ведическата религия, която датира от XVI-VII век преди нашата ера, а след това може да се каже, че тя е наистина най-древната от известните днес религии. Обаче индуизма в това му проявление се появява през III-II век преди нашата ера.
Индуизъм
В тази религия са обхванати много ритуали и вярвания. Може да се нарече уникална толерантност, с която последователите на индуизма се отнасят до различни религиозни учения. За разлика от други религии това не е от създателя, никакви църковни йерархии и е напълно децентрализирана. Индуистам склонни да вярват в две групи от същества, които са свръхестествени, богове, управляващи света, и демони, броят на които се калкулират в милиони. В крайна сметка, индуизъм представлява едно голямо разнообразие от религиозни течения, традиции, системи от вярвания, които се основават на различни принципи, взети от различни народи.
https://toplifehacker.com/interesno-v-sveta/11042.html