Category Archives: Древни знания

Мария Терезия Талер

Мария Терезия Талер

Мария Тереза ​​талер (обратна и обратна страна) 
© Photoarchiv Dr. med. Хърбърт Шилингер, за AEIOU
Талер на Мария Терезия е популярна сребърна монета с портрета на Мария Терезия (първоначално в различни представителства, тъй като 1780. Възраст-портрет с воал на една вдовица).
В Taler спечели, въведена като валута монетата в Австрия през 1751 (в сила до 1858), скоро голата добавяне метал стойност, увеличаване на стойността на 10% и се разпространява бързо, особено на Балканите, в Близкия изток (Леванте) и Африка.
Първият Мария Терезия Талер са отсечени 1741-50 година във Виена и в Кремница (Кремница, Словакия), по-късно (в друго време австрийските ментови бонбони Хал ин Тирол, Прага, Грац, Gunzburg пред Австрия, Карл Burg / Алба Юлия Трансилвания), 1820-59 в Милано до 1866 във Венеция, 1867-1935 (само във Виена общо 163 милиона акции).
През 1935 г., когато Италия завладява Абисиния, Австрия отстъпва монопола си за изсичане (до 1960 г.) на Италия; Тамлерите са произведени в Рим, по-късно и в Лондон, Бирмингам, Париж и в Бомбай. През 1946 г. Виена започва да произвежда отново в малка степен.
 
Днес Талер на Мария Терезия се произвежда от мента Австрия в същия печат Nachprägung на Талер от 1780 (годината на смъртта на императрицата като дата). Популярността на Мария Терезия талера, на münzgeschichtlichen паметника на меркантилизма, което се дължи не на последно място да се постоянно неговото еднакво съдържание сребро, само веднъж, 1780/81, се променя (от Мария Терезия Талер е по-тежък от 2.4 мг както и преди), както и върху неговия художествен дизайн.
Към висящия преработен Мария Тереса Талер, снимка: П. Дием

Към медальона преработен Мария Тереза ​​Талер Аверс 
Снимка: П. Дием
Към висящия преработен Мария Тереса Талер, снимка: П. Дием
Към висящата преработена мария Тереса талер ревел 
Снимка: П. Дием
https://austria-forum.org/af/AEIOU/Maria-Theresien-Taler