Category Archives: Картини

Леонид Афремов


image 
Леонид Афремов e американски художник с белоруски произход. Той е роден в град Витебск през 1955 година. Това е и родното място на Марк Шагал (1887 – 1985г.), руски и френски художник от еврейски произход, който основава художествената школа във Витебск (1921). Известни творци и преподаватели в нея са Казимир Малевич (1878 – 1935), украински художник и Василий Кандински (1866 – 1944г.), руски художник. Леонид Афремов е възпитаник на училището и завършва обучението си там през 1978 г. Творецът се мести в Израел през 1990 година, но не след дълго се заселва в Съединените щати и в момента живее в Бока Ратон, Флорида.Леонид Афремов опитва различни техники на рисуване, но накрая открива тази, която го откроява и изразява най-добре неговата неповторима сила на творец. Художникът не използва четка, а така наречения мастихин. Това е вид шпакла за бои, която се употребява за смесване на цветовете. Основно са познати два вида мастихин – симетричен нож със заоблен връх, подходящ за смесване на бои на палитра, както и асиметричен нож с остър връх, подходящ за рисуване върху платно.Всяка творба на Леонид Афремов е изпълнена с различни настроения, цветове и емоционалност. Най-често в картините му са отразени красотата и хармонията, отличаващи се с колорит и очарование.Художникът, който рисува есента – Леонид АфремовОще един неделен следобед, в който есенно слънце наднича през прозорците в стаята. Време за кафе и лек следобеден Stumble. По този начин открих Леонид Афремов, американски художник с белоруски произход. Възхищение предизвикват хората, които успяват да мислят и действат различно от другите, а когато успяват да изразят себе си по различен начин, те са просто уникални. Това, което ще напиша за творчеството на този художник, не е от гледната точка на критик или експерт в изобразителното изкуство, защото аз не съм. Ще се опитам просто да изразя с думи възхищението, което предизвикват неговите картини в мен.

Леонид Афремов е именно от тези уникални творци, които ще се запомнят в поколенията. Това, което го прави уникален е начина, по който рисува, не използва четки, a така нареченият мастихин (palette-knife). По този начин е развил необичайна техника на рисуване, която има особен отпечатък върху всичките му картини. Експертите твърдят, че стилът му на рисуване не може да бъде копиран.
Особено впечатление правят цветовете , които използва, цветовете на есента. В картините се раждат истински есенни импресии, независимо дали рисува дъждовна нощ в града, или ярък ден в парка. Точно това ме грабва, тези невероятно истински, ярки цветове на есента, отраженията на уличните лампи, сенките в горските пътеки, блясъкът на водата. Истинска приказка за есента.
 
Rainy Evening – Леонид Афремов  imageFall Blinks -Леонид Афремов

Друга част от творчеството на Леонид Афремов се оформя е под влияние на неговите пътувания. Амстердам, Сан Франциско, Париж – романтика и хармония. imageTHE BRIDGES OF AMSTERDAM -Леонид Афремов image
Цветя – прекрасни натюрморти от вази, пълни с цветя MELODY OF BEAUTY Леонид Афремов image

Ярки,огнени,страстни цветове разкриващи великолепието на есента.По този начин мога да обрисувам с думи,тези въздействащи картини на американския художник от беларуски произход-Леонид Афремов.Това,което го прави уникален е начина,по който рисува,не използва четки,а така нареченият мастихин(palette-knife).
Леонид Афремов опитва различни техники на рисуване, но накрая открива тази, която го откроява и изразява най-добре неговата неповторима сила на творец. Художникът не използва четка, а така наречения мастихин (palette-knife). Това е вид шпакла за бои, която се употребява за смесване на цветовете. Основно са познати два вида мастихин – симетричен нож със заоблен връх, подходящ за смесване на бои на палитра, както и асиметричен нож с остър връх, подходящ за рисуване върху платно. По този начин той е развил необичайна техника на рисуване, която има особен отпечатък върху всичките му картини. Експертите твърдят, че стилът му на рисуване не може да бъде копиран.

http://stela50.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/07/31/kartini-ot-koito-e-trudno-da-otkysnesh-pogled.584951