Category Archives: Здраве

6 лесни стъпки към по-здравословен начин на живо

Всички сме експерти в това да отлагаме нещо, особено когато знаем, че то ще бъде предизвикателство. Може би воденето на по-здравословен начин на живот попада в тази категория за вас? Не може да се отрече, че извършването на положителни, здравословни промени в ежедневието ни изисква ангажираност и упорита работа, но колкото и да е обезсърчаващо, ще бъдете изключително щастливи, че сте го направили. 
Ето 6 лесни стъпки към водене на по-здравословен начин на живот, които можете да приложите веднага.
Самооценка
За да направите значима промяна, трябва да направите честна оценка на това къде се намирате в момента. Отделете време за анализ на вашата диета, рутинни упражнения, настроения, социален живот и лоши навици (пушене, пиене и др.). След като изясните областите, по които трябва да работите, вече може да предприемете действия. Този етап на самооценка е от решаващо значение – помислете за това като план за вашето по-здравословно бъдеще.
Поправете грешките
Вредни взаимоотношения? Здравословни проблеми, които непрекъснато пренебрегвате? Това е моментът най-накрая да признаете и да се справите с тези болезнени точки. Запазете час за разговор с психолог или най-накрая потърсете този приятел, срещата с когото все отлагате. Защото не трябва да започвате пътуването си към по-здравословен начин на живот, докато не бъдат отстранени както физически, така и емоционални проблеми. Ще се почувствате много по-добре, ако най-накрая разрешите тези трудности.
Фокусирайте се върху фитнеса
Влизането във форма ще бъде ключова част от вашето пътуване към здравословен начин на живот. Да, ще изглеждате и ще се чувствате по-добре физически, но последователната програма за упражнения също ще има изключително положително въздействие върху вашето психическо благополучие. Но бъдете практични. Поставете постижими цели, като постепенно увеличаване на пробяганите километри всяка седмица или броя лицеви опори, към които да се стремите. Запомнете – винаги трябва да е забавно!
Поправете диетата си
Вероятно толкова важно – или дори по-важно – от вашата рутинна тренировка, коригирането на вашата диета за подобряване на цялостното ви здраве е решаваща следваща стъпка. Направете хранителен план, който е достатъчно строг, за да постигнете целите си, но и достатъчно привлекателен, че всъщност ще го спазвате. Имайте предвид избора на храна, който правите всеки ден, и не се връщайте обратно към лошите навици – въпреки че уикендите могат да бъдат изкушаващи.
По-малко стрес
Има множество проблеми, които повишените нива на кортизол (причинени от стрес) могат да причинят. Безсъние, раздразнителност, стягане в мускулите, отслабена имунната система и дори повишаване на кръвното налягане и нивата на кръвната захар. Казано направо, стресът може да бъде тих убиец. Вашата нова рутина за упражнения ще ви помогне да поддържате нивата на кортизол под контрол, но можете също да добавите дейности, премахващи стреса, като йога, медитация и дихателни практики, за да поддържате стремежа си за здравословен начин на живот.
Почивай!
Друг крайъгълен камък по пътя ви към здравословен начин на живот е да се уверите, че спите достатъчно. Стремете се към около 7-9 часа на нощ. Ако това звучи нереалистично въз основа на работните ви ангажименти, помислете за лягане малко по-рано – тялото ви ще ви бъде благодарно. Липсата на сън може да доведе до отслабена имунна система, промени в настроението, по-слаба концентрация и дори до наддаване на тегло. Ако заспиването в момента е трудно за вас, опитайте да изключите екраните поне 2 часа преди лягане. Това ще помогне на мозъка ви да се успокои и да подготви тялото ви за сън.
https://naedin.click/healthier-lifestyle/

ОТЗИВИТЕ

Престраших се най- сетне да пусна този   материал.   Читателите познават Мария Герасова като журналист, писател и главен редактор на вестник Сияние. Но всичко започна с моята клинична смърт. В случая получих нова  трансформация и ето ме сега.

Това са отзивите на хора, които са потърсили моята помощ. Не обичам да коментирам за себе си, затова се постарах, те сами да говорят.

Мария Герасова

МИСЪЛТА Е ЕНЕРГИЯ, КОЯТО ЛЕКУВА.  ВСЯКА БОЛКА ОТЕКВА В МЕН. УСМИВКАТА НА ИЗЦЕЛЕНИТЕ Е МОЕТО ЩАСТИЕ.

ГИНКА ВАНЧОВСКА- с. БУТАН

Шест години страдах от Паркинсон. Дясната ми ръка трепереше, беше свита в китката, неподвижна. Също десният ми крак много трепереше, спъвах се, не теглеше. След няколко сеанса при госпожа Мария Герасова от Пловдив, днес съм здрава. И кракът ми и ръката ми са в нормално състояние.

ЙОНКА КАМЕНОПОЛСКА- с. БУТАН

Бях ослепяла и така изкарах зимата. През пролетта влязох в градината да плевя, но вместо плевели, оскубала съм картофите. Не виждах числата на телефона. Присъствах на сеансите на Мария Герасова и вече гледам. Съвсем ясно виждам букви и цифри, чета спокойно.

ДИАНА ПЕТРОВА- с. БУТАН

Получих кръвоизлив на дясното око, следствие хроничен конюнктивит. Лекуваха ме две години с капки. Явих се на сеансите на госпожа Мария Герасова Окото ми заздравя, избягнах опасността да получа перде.

 СПАСКА ПЕТКОВА- с. ГЛОЖЕНЕ

Искам да споделя своята радост, че преди две години бях обречена на гибел и по- точно бях жив труп с дископатия, и двустранна коксартроза. Много снимки, много изследвания и опити бяха приложени върху мен от традиционната медицина. Заплануваха ме за операция, но не ме повикаха. За щастие, тук дойде госпожа Мария Герасова от Пловдив и успя да ме изправи на крака след третия лечебен сеанс. Болките ми намаляха, краката ми започнаха да се усещат, след седмия сеанс вече се движа сама и върша цялата кухненска работа. Грижа се за четиричленното си семейство.

Скъпи  приятели, вие, които страдате! Не се отчайвайте! Потърсете навреме Мария, за да ви помогне. Пожелавам и дълги, дълги години живот и здраве.

 ИВАН ОРТАКОВ – ВЕЛИНГРАД

От хората научих за госпожа Мария Герасова и веднага я потърсих. Не можех да говоря и не поемах абсолютно никаква храна. Тя ме прегледа и ми приписа билки, с които трябваше да правя гаргара. О, чудо, още на втория ден започнах да говоря и вече поемам храна, Много благодаря на тази добра жена, която ми помогна в най-тежкият момент.

АЛЕКСИ КРЪСТЕВ- ВАРНА

Направиха ми преглед и констатираха камък в левия уретер, който можеше да се отстрани само с операция.

Благодарение на госпожа Мария Герасова се отървах от скалпела. След седем сеанса, камъка се разби и го изхвърлих на песъчинки.

Моите благодарности са безкрайни. Желая на госпожа Герасова, все така дълго да помага на хората. Благодаря, че има все още такива хора като нея.

 НЕЛИ ИВАНОВА- ПЛОВДИВ

Едва ли може да се изкаже с думи, благодарността ми към тази жена. След много тежко раждане с вакуум, бебето ми имаше кръвоизлив в мозъка. След седем сеанса при госпожа Герасова, бяхме на контролен преглед в болницата и самите лекари бяха изумени от състоянието на сина ми. Намериха всичко напълно нормално, без никакви отклонения.

Ще бъда задължена цял живот на госпожа Герасова.

Настана време, коато трябвада бъде поставено началото на новата клиника по ОБЕДИНЕНА МЕДИЦИНА.