ПАЛЕОНТОЛОГИЯ МУЗЕЙ ПОД ВОДАТА БР.104

мамут, вода, палеонтология

© 

Водите на река Волга може да са   скрили  огромно гробище на мамути. Костите на тези древни животни са били намерени на дъното на реката от водолази, и в последно време идват все по-чести доклади. Учените посочват, че костите са много добре запазени и са от голям интерес за науката.

Костите на мамутите бяха под водата повече от сто хиляди години.  Те са големи и тежат десетки килограми.  В мътната  вода , водолазите не разбраха веднага  Реших да плуват по-близо до тях.  И не съжалявам, казва водолаза Andrei Татаров:

“Първата ми идея беше, че това е дневник. Тогава погледнах, видях  отблизо.. помислих, че е  умрял слон “!

Фрагменти от скелета  и лакътната кост  били на дълбочина от 15 метра. Тогава, те ги  извадили, а палеонтолозите започнали да ги изучават. Установено бе, че останките са от един възрастен и едно бебе мамут. До този извод стигнаха учени от Музея по екология Evolution и археология Волгоград, които бяха първите,  за да изследват костите.Според експертите, животните вероятно са се удавили,  когато  са се опитвали  да прекосят реката към Форд. Освен това, палеонтолозите предполагат, че тази констатация не може да е последната. Според тях,   дъното на Волга може да бъде истинскио гробище на  мамути.  

Prey са били открити в различни части на региона  на Волгоград. През януари, спасители открили  част от мамутски кости, на дъното на реката , в близост до централната част на Волгоград.  

Въпреки това, този факт не е уникален. Волгоградските  учени предполагат, че тези кости могат да принадлежат на едно животно, което не е обхванато.  

Учените се надяват да направят по- голяма експедиция. Кой знае, може би Волга  крие  богата палеонтоложки музей под водата.

 авторизиран первод: Мария Герасова
 
Русия , животни , археология , история , учени ,  

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>