ФЪН ШУЙ И СТАЙНИТЕ РАСТЕНИЯ бр.104

 

Според учението фън шуй, цъфтящите и овощните растения осигуряват повече енергия, отколкото листните, както и големи – повече от малките. Също така, растенията с меки и пищни листа излъчват повече положителна енергия от тези с тежки, остри, покрити с бодлички листа. Пищните папратови и падащи като водопад растения, както и високите вечнозелени дървета със заоблени корони пък влияят положително на самочувствието ви.

Позитивна енергия, според фън шуй, имат следните растения: цитрусови дървета, дървото на живота, фикусът, марантата, цисусът, цикламата, цъфтящите бегонии, хипеаструмът, мушкатото, калцеоларията, хризантемата.
Растения, излъчващи отрицателна енергия са: кактусите, сансевиерaта, юката, ехмеята, неорегелията.

За да са растенията във вашия дом посредници на хармонията, те трябва да са подредени правилно. Съветите, според фън шуй, са следните:
- не трябва да поставяте саксийните цветя по права линия между прозореца и вратата или между две врати;
- не поставяйте растенията с твърди листа или с бодли на по-малко от един метър от мястото ви за почивка, сън или работа;
- отглеждайте в дома си само тези растения, които желаете. Ако ви подарят цвете, което не ви харесва, по-добре го дайте на някой, който ще му се зарадва, защото нито то, нито вие ще се чувствате добре в обстановка пропита с антипатия.

Важна предпоставка за пълното разгръщане на енергийните полета на вашите стайни растения е внимателната и изпълнена с любов грижа за тях. А най-важният елемент в списъка с необходимите им грижи е поливането и, разбира се, подготовката на водата за поливане. Твърдата вода е голям враг на повечето растения. В нея се съдържат голямо количество разтворими соли, особено на калция, а те оставят бели петна по листата. Разтворимите соли лесно преминават в неразтворими, натрупват се в корените и променят свойствата на почвата. Най-простият начин да се подготви водата за поливане на растенията е следният: преварете я и я оставете за няколко часа, след което внимателно прелейте в лейката горния слой или около две трети от нея. Друг начин за омекотяване на водата е с помощта на йонообменни смоли.

предоставил: Янаки Стефанов

тагове: фън, шуи, стайни, растения

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>