СКАЛАТА АЙДЪН БР.104

Скалата Айдъл (Idol Rock)  Скалата Айдъл (Idol Rock) е доказателство за това, че по-добър архитект от природата няма. Гигантската канара (200 тона) изглежда така, сякаш всеки миг ще се катурне от мини-поставката си, но никога не го прави. Стои си така, откакто британците се помнят и никой не знае точно от колко време.

Скалата Айдъл е част от парк във Великобритания, Бримхам Рокс (Brimham Rocks), в който скалите предизвикват въображението ви на всяка крачка. Подобно на Белоградчишките скали, и тези са получили причудливи имена според формата си – Танцуващата мечка, Орелът, Горилата, Клатещите се скали.
Достатъчно е веднъж да тръгнете по лъкатушещите като в лабиринт пътечки между скалите, за да се унесете така, че да забравите къде сте, с кого сте и колко часът е станало вече…
През лятото можете да си направите пикник, да хапнете сладолед, да поскитате по маркираните пътеки в района, да се катерите по причудливите скали или да надзърнете през телескопа, през който в ясни дни можете да видите на 65 км в далечината.

Скалата Айдъл (Idol Rock)

Скалата Айдъл (Idol Rock)
Скалата Айдъл (Idol Rock)
Скалата Айдъл (Idol Rock)
Скалата Айдъл (Idol Rock)
Скалата Айдъл (Idol Rock)
предоставил7 Величко Петров
тагове: скалата , Айдън, интересно

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>