ИЗНЕВЯРАТА бр.110

images (15)Вероятността по време на една връзка един от партньорите да изневерява е между 60 и 80% , твърди психолог от Университета в Монреал. “Става въпрос за изненадващо висок процент, а данните показват, че даже и в напълно честните брачни връзки нещата не се развиват така както се е планирало. Емоционалната връзка, която имаме с други се моделира спрямо това което сме получили от родителите по време на детството”, твърди психолога Женевиев Болио – Пелетие. Според психичната централа хората, които в живота избягват искреното приятелство, а също и здравите сантиментални връзки, най-вероятно са склони към често сменяне на партньора, а заедно с това и на изневери. Тези хора са и по-изневрени отколкото останалата част на обществото.

Канадският психолог Пелетие твърди, че „мотивите за изневярата биха могли да бъдеат регулатор на емоциите при хората, които не искат да имат близки отношения с партньора си. Както и това, че по свой начин изневярата им помага да преодолеят фобията от близост, да ги отдалечат от партньора и така да поддържат свое лично пространство и да разполагат със свободата за изневеряване, противно на общоприетото мнение, мъжете не са повече склони на изневяра от жените. И едните и другите, които притежават синдрома на отхвърляне на близостта, без много мислене скачат в чуждото легло“, казва в заключение експерта. Психичната централа съветва по-чести любовни и разнообразни отношения, заради спокойствието на духа и здравето. Секса е не само здраве, той прави хората по-уверени и по-работоспособни. Всичко останало, което е казано и продължава да се говори е въпрос на лични предпочитания. Ако при изневярата на мъжа проблемът преди всичко се свежда до запазване на семейството, то при жените първостепенен и основен психологически проблем, който възниква е угризението на съвестта и всички произтичащи от него последствия. И никакво външно влияние не може да им помогне да се справят с това. Често при изневерилата жена възниква внезапно мъчителна безсъница. Тя се затваря в себе си, понякога дори стига до сериозна депресия. Подсъзнателно смята, че е престъпила някаква разрешена граница и самата тя се е очернила. Често жената искрено смята, че ще е по-добре ако признае всичко на съпруга си.

Дали си заслужава да разказва;e на мъжа си за своите приключения? 

Да, защото по този начин в мъжа се „отключват“ много желания и брака се укрепва. Колкото по-ревностен е мъжа (същото и за жената), толкова по-силна е страстта – Лесно и просто! Понякога изневярата носи твърде много главоболия и е нерационален начин за решаване на семейни проблеми. Не е лесно да се въведе ред в собствения дом. Но ако въпреки всичко искаш да изневериш на мъжа си, по-добре си помисли дали си заслужава да имаш такъв мъж до себе си.

предоставил: Красимир Янев

 тагове: изнивярата, брачни, връзки, канадски ,психолог, Пелетие

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>