ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ БР. 107 БР.110

Isus-Hristos-2-550x366И най- безпристрастият е принуден да признае, че науката и законодателството, религията и изкуството, историята и философията, както и останалите клонове на човешката цивилизация- всички единогласно сведетелстват за огромното влияние, което Христос е упражнявал и упражнява върху света. Християнството донесе милосърдие и братолюбие на Земята. Христос завещава златното првило на човешките взаимоотношения: “Както искате да постъпват с вас човеците, така и вие постъпвайте с тях”. И още: “Ако врагът ти е гладен, нахрани го, ако е жаден, дай му да пие”.

И какво сториХристос с учението си на нашата малка страна.Какво дължим, ние акто анция на хриситянствоот? Припомнете си асмо някои имена като светите братя Кирил и Методий, св. Климент Охридски, Дякон Васил левски и много други, които със своите дарби и призвание допирнесоха немалко за утвърждаавне ан аншата нация.

Защо всичко това е таак? Защо Христос е ключоваат и най- важна личност в човешката история? Сам той дава отогвор на отзи въпрос, казавйки: “Аз съм Пътят, и Истината и животът.”В тези думи са концентрирани  същността, учението, мислите и спасителното дело на Богочовека Христос..

Единственият източник, от окйто човек може ад получи пълна, точна и правилна информация в това отношение, е Бибилята. Ето защо в насотящата лекция , ще акцентрираме ан три основни енща, а именно:Иисус Христос, Бибилята и човечеството. Тава ме аздължава да отделя особено внимание ан Библията като свързващо зевно между юбилея  от рождението ан Христос, от една страна, и информацията, която Библията адав по настаящата тема, от друга.  Темата ан спасителното дело на Христос е основната цел в съдържанието на атзи книга. Христос трябваше да одйде- Христос ще дойде отново. Ето най-великото послание, което човечеството е получило, и което определя неговата съдба, както и съдбата ан отделиня човек. Но дали това послание на Бога към човеците, т. е. библията, е достатъчно блогонадежден източник на информоцията, която тя даав? Дали имаме достатъчно основания да пиремем всичкоу написано в Бибилята за истина.? Нашата етма ин аздължава да вземем отоншение накратко по отзи въпорс.

проф. д- р  Дечко Свиленов

Следва продължение

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>