7 НАЧИНА ДА ПОДОБРИМ бр.119

 настроението за 5 минути!

image

Понякога, въпреки че не го искате, сте кисели, нали? По-добре поемете нещата в свои ръце и направете нещо за себе си…

Понякога, въпреки че не го искате, сте кисели, нали? В такива моменти ви се иска да се скриете някъде, за да не досаждате на никого с омърлушената си физиономия. Но знаете отлично, че така няма да си помогнете. По-добре поемете нещата в свои ръце и направете нещо за себе си.

Предлагаме на вниманието ви 7 начина, благодарение на които можете да подобрите настроението си само за 5 минути.

1. Гушнете слънчевите лъчи – ако сте от ония офисни мишки, които нямат време да си поемат дъх от много работа, нищо чудно често да сте под стрес и настроението ви да е скапано. Когато нямате вътрешен мир, отидете до най-близкия прозорец или балкон, за да гушнете слънчевите лъчи. Това ще подобри настроението ви, защото тялото ви ще поеме по-голямо количество витамин D, който е „виновник“ за производството на „щастлия хормон“ серотонин.

2. Крачета, крачета, искам да ви докосна – звучи наистина смешно, но докосването на пръстите на караката подобрява настроението. Повечето хора натрупват напрежение в бедрените стави и когато ги масажираме, ние се отпускаме, а това ни връща усмивката.

3. Музиката е удоволствие – сложете си слушалките, увеличете звука и чуйте любимата си песен. Музиката може да лекува дори и най-тежките депресии. Лошото настроение ще се предаде „без бой“, когато усетите ритъма на любимата си мелодия.

4. Разнообразният живот е интересен – няма как понякога да не си казвате: „Всичко е рутина! Писна ми! Не искам да живея така!“. За да избягате от депресивното състояние, което поражда подобно недоволство от всекидневните задължения, се опитайте да направите живота си по-разнообразен. Сменяйте често прическата си, променете паролата на електронната си поща със забавна дума, изпийте чаша чай вместо кафе и т.н. Забранете на себе си рутината и си кажете, че заслужавате интересен и забавен живот.

5. Календарът – мой приятел – човек се чувства добре, когато знае, че му предстоят хубави дни. Отбелязвайте на календара всички празници, дати за кино, театър и т.н. Така всеки път, когато го погледнете, ще си кажете, че ви очаква щастливо събитие.

6. Щастието е в щедростта – макар повечето хора да си мислят, че се радват повече, когато получават подарък, това не е точно така. Научно доказано е, че по-щедрите хора се чувстват по-радостни. Защо днес да не купите кафе на колегата си или не изберете малък подарък за любим човек?! Нищо не ви пречи да го направите, нали?

7. НЕ на „глупостите“ - понякога, особено жените, сме способни да направим от мухата слон. Тормозим себе си с всякакви глупави мисли, а от това страда както нашето духовно състояние, така и на тези, които са около нас. Опитайте се да мислите позитивно, поддържайте душевна хигиена и помнете добре думите на Фридрих Ницше: „Има две житейски правила:

Правило 1 – Не се тревожи за дреболии и Правило 2 – Всички неща са дреболии!“.

chudesa.net

тагове: 7 начина, подобрим, настроението

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>