СЪВЕТИ ОТ КНИГАТА НА НОРМАН УСПЕР БР.121

 

Сок от моркови, цвекло и кокосов орех

sokove.jpgТази смес освен, че се явява като мощен строител на организма, служи също като изключително ефективно очистващо средство на бъбреците и жлъчния мехур.При правилно приготвяне, тя съдържа в голямо количество алкални елементи като:калий, натрий, калций, магнезий, много желязо, фосфор, сяра, силиций и хлор, в необходимите съотношения.
 

Смес от моркови, цвекло и краставици

Камъните и пясъка в бъбреците и жлъчката, са резултат от затрудненото състояние на организма да елиминира, да отстрани натрупания калций, вследствие употребяване на концентрирано нишесте и захар.
Жлъчният мехур е свързан с черния дроб, а кръвният поток с каналите на жлъчката и черния дроб. Употребяваната от нас храна се разпада в храносмилателния тракт, а съдържащите се в него елементи се пренасят чрез кръвта в черния дроб за обработка. Никакви концентрирани нишестета от зърнени храни и брашна не могат да бъдат използувани за възстановяване на клетките и тъканите особено, ако те са минали през топлинна обработка. Тогава са лишени от жизнена сила и без такава трябва да минат през черния дроб. Сред тях присъствува калция. Такива молекули на нишестето са неразтворими във вода.
Живият органичен калций е необходим за организма, който единствено е разтворим във вода. Това са само суровите, пресни плодове и зеленчуци, и техните сокове. Такъв, преминал през черния дроб, го успокоява напълно.
Калций, който се съдържа във всички концентрирани нишестени храни и захарта, подложени на топлинна обработка, става неорганичен и неразтворим във вода. Такъв неорганичен е чужд за организмаfrock.jpg елемент, поради което при всяка възможност се отвежда чрез потока на кръвта и лимфата. Първото удобно място за отстраняване на неорганичният калций е жлъчния канал, пренасящ го в жлъчния мехур. Следващото удобно място, са така наречените мъртви краища на кръвоносните съдове, обикновено в областта на корема, което предизвиква подпухналост при ануса (задният проход), образуващи хемороиди. Атомите на неорганичният калций случайно преминали през тези части, обикновено идват и до бъбреците. При постоянно употребяване на хляб, нишестени и тестени продукти, се увеличава количеството на отложения калций, и се образуват пясък и камъни в тези органи.
Мария Грасова
тагове: съвети, книга, нарман, Успер
  

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>