УЧЕНИ ПРЕДСТАВЯТ ДАННИ БР.121

 за човешки скелет на 300 милиона години

Мъжът, който преобърна представите за християнството с твърдението си, че Исус и Мария Магдалена са съпрузи и са имали дете, отново разтърсва света. Майкъл Бейджънт, един от тримата автори на най-провокиращата за ХХ век книга „Светата кръв и свещеният граал” хвърли преди време поредна бомба: на планетата ни е съществувала цивилизация – свръх развита и много по-древна от египтяните. Днес, 14 години след публикуването на изследването му „Мистериите на древната и ранната история” (1998 г.), редица изследователи започват да използват термина „забранената археология” и дори са склонни да оспорват теорията на Дарвин. Това става все по-често, откакто друг учен – Майкъл Кремо, издаде хита си „Забранената археология”, в който открито детронира учението на Дарвин. Той изнася данни за човешки скелет на 300 милиона години.

За какво става въпрос?

Бейджънт разказва за странно откритие от 1880 г., направено от геолог в Калифорния. До нас достига само фамилията му – Уитни. Той публикувал списък с невиждани по-рано каменни съдове и оръжия, намерени в златна мина. В списъкафигурират каменни чуканчетаи хаванчета, както и накрайници за копия. Тези инструменти предизвикат истинско изумление, защото възрастта им вероятно надвишава 35 милиона години, а били намерени на голяма дълбочина под слоеве напокътната лава.Самите предмети обаче липсват. Дали списъкът е измислен, не е изяснено и досега.

Седемдесет години по-късно пък канадският археолог Томас Б. Лий прави още едно откритие. По време на разкопи в Шегуянда-хетой намира достатъчно развити оръдия на труда, запазени в ледниковите наноси. Според много професионални геолози най-древните находки вероятно са на възраст между 65 и125 хил. години…Грешна датировка, фалшификация или истина?

При археологически разкопки през 1868 г. са изкопани кости на млекопитаещи в пластовете на средния миоцен, образувани преди около 15 млн. г. Странното тук е, че сред останките – освен повредени от природни явления през вековете, има и кости, счупени от човешки същества! Предположенията са, че костите на животните били натрошени от човеците в процеса на извличане на костен мозък. Но как е могло да се случи това преди толкова време, чудят учените, а скептиците свиват рамене.

В Сибир също са намирани много оръдия на труда, чиято възраст надвишава два милиона години. Например, до Горно-Алтайск през 1961 г. били изровени грубо изработени каменни оръдия. Това се пази в строга тайна в архивите на Кремъл до 1984 г., когато на научното общество се съобщава, че вероятната възраст на находките е между милион и половина и два милиона години…

Редица учени от началото на XIX и XXв. многократно разказвали за странни следи по кости от ранния плестоцен, плиоцен и миоцен… Със сигурност е документирано, че тези следи са от човек.

И въпреки че за подобни археологически находки е докладвано на научни конгреси, въпреки че са изписани стотици страници трудове, по някакви необясними причини фактите мистериозно потъват в забвение…

тагове: учени, представят, данни, човешки, скелет 

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>