УСМИХНИ СЕ БР.121

Направи добро. Помогни на някого да се усмихне – Световен ден на усмивката

images (13)

4 октомври е Световен ден на усмивката. По традиция той се отбелязва всеки първи петък на октомври. Датата е в началото на октомври, защото в началото на есента определено има нужда от повече усмивки.
Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс, на 1 октомври 1999 година. Хиляди ученици от този град изготвят картички с усмихнатото лице, които изпращат на болници и клиники. Това се превръща в национално и международно водещо събитие на новинарските потоци. Специално за този ден пощенските служби на САЩ издават пощенска марка с усмихнатото лице, което се повтаря в чест на този ден и през следващите години.

Началото на Световния ден на усмивките е от един американец – Харви Бел, който създава така популярните жълти усмихнати лица. Те са за рекламна кампания от далечната 1963 г., но ни заобикалят и до днес. Самият Бел се виждал като посланик на щастието и измислил празника – Световен ден на усмивката. Според Бел това трябва да бъде денят, “посветен на доброто настроение и добрите дела” и да преминава под мотото: “Направи добро. Помогни на някого да се усмихне”. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.

След неговата смърт през 2001 г. фондацията му Harvey Ball World Smile Foundation се захваща със задачата да се отбелязва празникът на усмивката.

тагове: усмихни, направи добро, Световен ,,ден, усмивка

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>