КАКВО Е ЛЮБОВТА СПОРЕД ДЕЦАТА БР.123

Група изследователи зададе на деца от 4 до 8-годишна възраст един и същи въпрос: „Какво означава любовта?“. Целта на допитването, по думите на ръководителя на екипа Лео Баскалия, била да бъде намерено най-грижовното дете. Отговорите обаче се оказали много по-дълбоки и проницателни, отколкото очаквали учените. Ето и някои от тях.

* * *

„Когато баба ми се разболя от артрит, тя повече не можеше да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Дядо ми постоянно правеше това за нея даже и тогава, когато и неговите ръце се изкривиха от артрит. Това е любов.“ - Ребека, 6 г.

„Ако някой те обича, той произнася името ти по-особено. И ти знаеш, че името ти е в безопасност, когато му е в устата.“ -Били, 4 г.

„Любовта е, когато отиваш някъде да хапнеш и даваш на някого повечето си пържени картофки, но не го караш да ти дава нищо в замяна.“ - Криси, 6 г.

„Любовта е това, което те кара да се усмихваш, когато си уморен.“ - Тери, 4 г.

„Любовта е когато мама прави кафе на тате и отпива една глътчица, преди да му даде чашата, за да е сигурна, че е вкусно.“ - Дани, 7 г.

„Любовта е когато постоянно се целувате. А после, като се уморите да се целувате, още ви се иска да сте заедно и да си говорите. Точно като татко и мама. Когато се целуват, те изглеждат като един цял човек.“ - Емили, 8 г.

„Любовта е, когато кажеш на някое момче, че ти харесва ризата му, а той после я носи цял ден.“ - Ноел, 7 г.

„Любовта е, когато мама види тате потен и мръсен и пак казва, че е по-хубав от Робърт Редфорд.“ - Крис, 7 г.

„Любов е, когато кученцето ми ближе лицето, дори след като съм го оставила самичко цял ден.“ - Мери-Ан, 4 г.

„Ако не обичаш, в никакъв случай не бива да казваш „Обичам те“. Ако обичаш обаче, трябва да го казваш постоянно. Хората забравят.“ - Джесика, 8 г.

 http://www.manager.bg/ 

тагове: какво, любов, деца

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>