КОЖАТА- ГОРЕЩ ТРЕНД ЗА СТУДЕНО ВРЕМЕ БР.129

Кожено палто винаги е било белег за лукс и разкош, а кожите неизменно са сред горещите трендове в модата за студените месеци.

В темата ще видим какви са модните тенденции за кожени дрехи и аксесоари Зима 2012 и как да носим кожи, съобразно фигурата си.

модни тенденции зима 2012

Почти всички дизайнери показват кожи в колекциите за този сезон. Разнообразието от модели и стилове е много голямо – от елегантни връхни дрехи и шикозни наметки в стил 40-те до ултра модерни еко кожухчета от рунтава козина или дълги кожуси от овчи кожи в хипи стил.

А една от най-добрите колекции показаха Gucci - с много интересни яки и кожени наметки в ярки цветове:

Gucci кожени дрехи 2012

Angelo Marani представи дълги кожуси от овчи кожи с големи яки и маншети в типичен за модата на 70-те стил

Angelo Marani дълги кожуси от овчи кожи

При Versace преобладават палта от гладки кожи, а в някои модели има украси от козина:

Versace палта от гладки кожи

Особено красиво изглеждат пухкавите палта от кожа с дълъг косъм

Пухкави палта от кожа с дълъг косъм

Въпреки, че в новите колекции не виждаме масово кожени палта в класическия вариант – пищни, дълги и направени от скъпи кожи

дълги кожени палта зима 2012

прави впечатление, че дори евтините овчи кожи са толкова добре обработени, а дрехите направени от тях изглеждат невероятно.

къси кожени палта зима 2012

Световната финансова криза си казва думата, кожата е скъпа материя, а в новите колекции преобладават повече евтини кожи – лисица, овчи кожи, заек, както и много имитации на животинска кожа - леопард, тигър, дори питон

кожени палта - имитации на животинска кожа

Един от характерните трендове в модата за този сезон е комбинацията на материи.

комбинирани материи - кожа с козина и плат

В много колекции виждаме интересни комбинации от кожа и плетива, платове, гладки кожи и т.н.

кожи и плетива - мода зима 2012

И заради кризата, но и заради общите настроения в защита на животните през последните години, все повече дизайнери лансират палта от еко кожи, къси кожухчета от изкуствена козина и гарнитури от кожени имитации.

еко кожи, кожухчета от изкуствена козина

Освен натуралните цветове, типични за кожите – бяло, черно, кафяво и сиво през този сезон виждаме и някои ярки варианти: ярко синьо, цикламено, червено, лилаво, оранжево и др.

кожи с ярки цветове

Кожените палта изглеждат много шик и са идеални за студовете, единствения недостатък на кожите, освен високата им цена, е че са обемни и правят фигурата по-едра като цяло, за това е добре да внимаваме как носим кожи.

обемни кожени палта мода зима 2012

Идеалният вариант е да имате висок ръст и стройна фигура. В този случай може да носите всякакви кожи – с къс косъм, с дълъг косъм, много рунтави, по-градки и т.н.

кожени дрехи с гарнитури от козина

Ако фигурата ви обаче не е дотам перфектна, заложете на късо кожухче с по-къс косъм, елече или наметка за срециалните поводи. А за ежедневието може да изберете дълго палто с кожени гарнитури.

къси кожени палта мода зима 2012

За зима 2012 дизайнерите дават добри предложения:
Къси и дълги палта с големи кожени яки:

зимни палта с големи кожени яки

Големите яки, особено ако са обемни и от кожи с дълъг косъм, не са много подходящи за дами с широки рамене, защото придават допълнителен обем. В този случай е добре да изберем по-семпъл модел:

семпли палта с кожени яки

Или пък да заложим на широки кожени маншети:

зимни палта с кожени маншети

Интересно изглеждат дрехите от смесени материи с кожени украси по подгъва, ръкавите или качулката, но и тук трябва да се внимава.

дрехи с кожени украси по подгъва, ръкавите и качулката

Много дизайнери показаха кожи в аксесоарите за Зима 2012.
В новите колекции има интересни модели чанти от агнешка кожа, козина и най-различни кожи с косъм – естествени и имитации.

чанти от агнешка кожа и козина

А също кожени шапки, къси и дълги ботуши от кожа с косъм, обувки с рунтави кожи и пух и т.н.

обувки от козина мода зима 2012

В заключение може да добавим само, че кожите са горещ тренд за студеното време. Как да ги носим и какви модели да избираме – от животински или еко кожи е въпрос на предпочитания, вътрешни убеждения и финансови възможности. Не може да се отрече обаче, че кожите са вечно модерни и изглеждат много шик.

 http://prittywomanstyle.blogspot.com/2012/01/blog-post_06.html

тагове: кожата, горещ, тренд, студено, време

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>