СТРАТЕГИЯ ЗА УСПЕХА ОТ СЪЗДАТЕЛЯ НА ” ФОРД МУСТАНГ” БР.131

Лий Якока

Tоп мениджърът Лий Якока за 32 години изминава пътя от обикновен стажант инженер в концерна “Форд” до президент на “Форд Мотър Кампъни”. Той и екипът му са създатели на легендарния модел “Форд Мустанг”. Управленските умения на Якокаспасяват от фалит концерна “Крайслер”. Той е и автор на няколко книги, сред които “Къде изчезнаха лидерите?”, издадена и на български, пише сп. “Осем”.

Вижте тайните за успех на Лий Якока:

1. Трябва да умеете да се приспособявате към потребностите на хората 
Бащата на Лий винаги му набивал в главата две правила: първо, никога не се хващай с капиталоемък бизнес, защото цялата история ще свърши с падане в лапите на банкерите.

Второ, когато дойдат трудни времена, захвани  се с ресторантьорски бизнес, защото колкото и на зле да отиват нещата, хората винаги ще се хранят.

2. Извлечете си поуки от кризисните времена 
Независимо какво е финансовото ви положение, никога не трябва да ви напуска мисълта за възможна криза в бизнеса ви. Редно е да проявявате ненавист към разточителството.

Когато на мода излезли широките вратовръзки, Лий Якока си прибрал в килера тънките вратовръзки за времето, когато те отново ще се върнат на мода.

3. Намирайте време за развлечения и се наслаждавайте на живота 
Бащата на Лий често му повтарял, че трябва да се наслаждаваме на живота. Затова, колкото и много да ви се налага да работите, винаги отделяйте време и за развлечения.

http://bulevard.bg/news/strategiya-za-uspeh-ot-sazdatelya-na-ford-mustang-3023.html

тагове:  стратегия, създателя, Форд мустанг

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>