ФЕСТИВАЛЪТ НА ВИНОТО В ПЛОВДИВ С КОНЦЕРТ И ДЕГУСТАЦИЯ

  Традиционният Фестивал на виното в Пловдив тръгва с концерт и дегустации на 3 март 2015 г., ден преди откриването на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“.

            Пълна бъчва очаква пловдивчани, за да отпият първите глътки от новата реколта. За доброто настроение в празничния ден ще се погрижат изпълнителите от школата за народни танци „Луди млади“ и танцово шоу „Оренда“. Тържеството започва в 13 ч. на площад „Стефан Стамболов“.

            То продължава традицията  първото събитие на Фестивала да бъде пред кметството на  Пловдив с богата художествена програма. На следващия ден отваря врати „Винария 2015“ в Международен панаир Пловдив.

            Там ценителите могат да видят и опитат готовата реколта от 2014 г., която до този момент фирмите не са представяли никъде, подчертаха от Националната лозаро-винарска камара,  съорганизатор на изложението. В уникалния Град на виното са събрани колекциите на близо 40 български и чуждестранни изби. Над 250 марки ще бъдат предложени за дегустиране.

            Магията на виното се допълва от чара на гурме кулинарията, разкрит от демонстрациите на известни ресторанти в рамките на „Винария“ и проявите от съпътстващата програма на изложбите „Фудтех“ и „Вкусовете на Италия“, които се организират по същото време.

            До 8 март  посетителите могат да разгледат и изложенията „Агра“ (за селско стопанство), „БиоАгра“ (за биологично растениевъдство и животновъдство),  „Апи България“ (за пчеларство), и „Хорека Пловдив“ (за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти).

            Три талона за безплатни дегустации на вина и анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е  2 лева.

            Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

Panair-Festival na vinoto-27.02.2015На снимката: С фолклорна програма и пълна бъчва вино ще започне тазгодишният Фестивал на виното в Пловдив, който е първото събитие от Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>