БОЛЕСТИТЕ ПОКАЗАТЕЛ ЗА ДУХОВНА ХАРМОНИЯ

  
560924_10200188533500504_525885612_nВ духовен аспект, болести не съществуват. Във физическият, са от натрупана карма. Карма, зачи деяния. Понякога могат да се явят следствие други фактори- време, пространство, атмосферни влияния, надморска височина, социално- битови и предизивкателства от страна на другите.

За да се избегнат, необходимо е човекс да ги неутрализира със силата на мисълта, чрез доброто и любовта. То е светлина, която обгръща мрака, т.е. злото.

Болестите, от  които съвременното човечество страда са три вида: физически, т.е. такива, които засягат тялото. Сърдечни- засягащи чувствата и умствени ( психически).

Каквато и да е психическата болка, тя предизвиква страдание, което се отразява на психиката. Всяко неразположение, скръб и мъка, влияят на целия организъм. Тъй като болестите са видими и невидими, физически и психически,  то трябва да се  научим да се справяме с тях.Няма човек на земята, който да не страда за нещо или някого. Следователно, те са следствие от нещо. Необходимо е да  се лекуват чрез отстраняване на причината, било то битова или обществена. Ако не бъде отстранена, човек цял живот ще боледува, колкото и да се лекува, независимо от лекар или лечител. Ето защо трябва  да се научим да се справяме с несгодите и емоциите- иначе нищо не може да ни излекува. Необходимо е да неутрализираме злото в себе си по пътя на доброто, етиката и любовта. както се казва: “Любовта е най- пряката пътека към всяко сърце. Доборто може да разтопи злобата и отчаянието.”

Кой в крайна сметка боледува, психически? Който непрекъснато недоволства, влиза в противоречие със себе си и околните. Не може да владее чувствата и емоциите си, не знае какво иска. Такива хора се наричат глезени. Те не желаят никой да им противоречи, а ако си осмили”тежко му”. Този човек е конфликтен и всезнаещ.

Следователно, болестта е следствие от деянията на човек.

Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>