ВЯРВАЙ В ЧУДЕСА БР.137

room_for_miracles

 

Всички сме имали чудеса в живота си – някои по-малко, други повече. В следващото преживяване ще станем свидетели на едно такова чудо – чудото на човешкия дух.

Основен принос на чудесата е силата им да те освободят от измамното усещане за изолация, лишение и непълнота.

Курс на чудесата

Ето я и самата история…….

…” ЛЕКАРЯТ СЕ ОПИТАЛ ДА СЪОБЩИ НОВИНАТА ВЪЗМОЖНО ПО-ВНИМАТЕЛНО.
– ЗНАЕТЕ КАКВО Е, КАТО МАЛКИ СТЕ ИСКАЛИ ПОНИ, МОЛИЛИ СТЕ СЕ И СТЕ СЕ НАДЯВАЛИ, НО НИКОГА НЕ СТЕ ГО ПОЛУЧИЛИ. Е, ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЪЩОТО. ПОНЯКОГА НЕ ПОЛУЧАВАМЕ ПОНИТО.
ЛЕКАРЯТ ИСКАЛ ДА КАЖЕ НА РОДИТЕЛИТЕ НА КРИС УД, ЧЕ СИТУАЦИЯТА Е БЕЗНАДЕЖДНА, ВЪПРЕКИ ТЕХНИТЕ МОЛИТВИ.
ПРЕЗ ЮНИ 1989 ГОДИНА КРИС, 21 ГОДИШЕН, БИЛ РАЗКВАРТИРУВАН ВЪВ ВОЕННОМОРСКАТА БАЗА В САН ДИЕГО. ПО ВРЕМЕ НА МАЧ НА БЕЙЗБОЛНИЯ ОТБОР “ПАДРЕС” ТОЙ ПИЙНАЛ И ПО ПЪТЯ КЪМ БАЗАТА ПАДНАЛ ОТ ПИКАПА, ДОКАТО ШОФЬОРЪТ МИНАВАЛ ОТ ЕДНО   ПЛАТНО НА ПЪТЯ В ДРУГО.
ОЗОВАВАЙКИ СЕ НА МАГИСТРАЛАТА С ЧЕТИРИ ПЛАТНА, ЕДНА КОЛА УДАРИЛА КРИС И ТОЙ ОТСКОЧИЛ В СЪСЕДНОТО ПЛАТНО, КЪДЕТО ПОПАДНАЛ НА ДРУГА КОЛА. ЗА ЩАСТИЕ СЛЕД НЕЯ СЕ ДВИЖЕЛА ЛИНЕЙКА. КРИС БИЛ СЪС СЧУПЕН ТАЗ , ЧЕЛЮСТ, ЛАКЪТ И КОЛЯНО. ИМАЛ ГОЛЕМИ НАРАНЯВАНИЯ ПО ГЛАВАТА И СЛЕДИ ОТ ГУМИ ПО ГЪРБА.
ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ТРИ МЕСЕЦА ЛЕКАРИТЕ СЪОБЩАВАЛИ САМО ЛОЩИ НОВИНИ ЗА КРИС: “НЯМА ДА ЖИВЕЕ…ЩЕ ВEГЕТИРА…НИКОГА НЯМА ДА ПРОХОДИ…НИКОГА НЯМА ДА ВОДИ СМИСЛЕН ЖИВОТ”.
СЕМЕЙСТВОТО МУ СЕ ВЪРНАЛО В АКРЪН И ПОДХВАНАЛО ВЕРИЖНА МОЛИТВА. ЕДНА НОЩ СЕСТРА МУ СЕ СЪБУДИЛА ВНЕЗАПНО. ТЯ ТВЪРДЯЛА, ЧЕ ГОСПОД Й Е ПРОШЕПНАЛ СЛЕДНИТЕ ДУМИ: “ТОЙ ЩЕ ЖИВЕЕ, НЯМА ДА УМРЕ И ЩЕ ВЪЗВЕСТИ БОЖИЯТА МИЛОСТ”.
ОТТОГАВА ТОВА СЕ ПРЕВЪРНАЛО В СЕМЕЙНА МАНТРА.
КРИС ПРЕТЪРПЯЛ 32 ОПЕРАЦИИ, 3 МЕСЕЦА БИЛ В КОМА И НЯКОЛКО ГОДИНИ ХОДЕЛ НА РЕХАБИЛИТАЦИЯ В БОЛНИЦАТА ЗА ВЕТЕРАНИ В КЛИВЛАНД. НА 29 ГОДИНИ КРИС ИМАЛ СЪЩИТЕ СИНИ ОЧИ И ПЯСЪЧНО РУСА  КОСА КАКТО ПРЕДИ, НО ВСИЧКО ДРУГО СЕ БИЛО ПРОМЕНИЛО.
РЕЧТА МУ БИЛА НЕЯСНА, СЯКАШ Е ПИЛ. ТРЪБАТА ЗА ДИШАНЕ УВРЕДИЛА ГЛАСНИТЕ МУ СТРУНИ. НАРАНЯВАНИЯТА ПО ГЛАВАТА ЗАБАВИЛИ МИСЛЕНЕТО МУ. ЛИЦЕТО МУ СЕ ИЗКРИВИЛО, ЗАЩОТО ЧЕЛЮСТТА МУ ЗАРАСНАЛА НЕПРАВИЛНО. ПУРПУРЕН БЕЛЕГ КАТО ЦИП МИНАВАЛ ПРЕЗ ЛЯВАТА МУ РЪКА, КОЯТО БИЛА УВИСНАЛА. ЗА ДА СИ РАЗТВОРИ ЮМРУКА, СЕ НАЛАГАЛО ПЪРВО ДА СЕ КОНЦЕНТРИРА.
КРИС СЕ ПРЕВЪРНАЛ В ХОДЕЩ ЖЕЛЕЗАРСКИ МАГАЗИН. В ЛАКЪТЯ МУ ИМАЛО ВИНТ, В КРАКА МУ – СКОБА, В КОЛЯНОТО МУ – ЕЛАСТИЧНА ВРЪЗКА, В ГЛАВАТА – ПЛАНКА. МОЗЪКЪТ МУ ВЕЧЕ НЕ БИЛ СЪЩИЯТ. ОТЛИЧЕН МАТЕМАТИК НАВРЕМЕТО, СЕГА ЕДВА СМЯТАЛ. КОГАТО ПРЕДИ ШЕСТ ГОДИНИ СЕ ЗАПИСАЛ В ЩАТСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ НА КЕНТ, ПОЛУЧИЛ ДВОЙКИ И ТРОЙКИ ДОРИ НА НАЙ-ПРОСТИТЕ ИЗПИТИ. ЕДИН ОТ РЕХАБИЛИТАТОРИТЕ ГО ПОСЪВЕТВАЛ ДА СЕ ОТКАЖЕ.
ТОЙ СЕ ЗАМИСЛИЛ НАЙ-ДУМИТЕ МУ.
– УМЪТ МИ КАЗВА: “ГУБИШ СИ ВРЕМЕТО” – СПОДЕЛИ ТОЙ С МЕН.
ВМЕСТО ДА ГО ПОСЛУША ОБАЧЕ, ТОЙ СЕ ОБЪРНА КЪМ ТЕКСТ ОТ БИБЛИЯТА, ПРИТЧИ СОЛОМОНОВИ 23:7: ;ЗАЩОТО КАКВИТО СА МИСЛИТЕ В ДУШАТА МУ, ТАКЪВ Е И ТОЙ САМИЯТ”.
– ОЗНАЧАВА, ЧЕ В КАКВОТО ВЯРВАШ, ТАКЪВ ЩЕ БЪДЕШ. АКО СИ МИСЛИШ, ЧЕ СИ ВТОРО КАЧЕСТВО И СИ СЕ ПРОВАЛИЛ, ИЛИ, ЧЕ СИ НОМЕР ЕДНО И СИ НАПРЕД ВЪВ ВСИЧКО, ТАКЪВ ЩЕ БЪДЕШ – ЗАКЛЮЧИ ТОЙ.
ОТДАВА УСПЕХА СИ НА СВОЯТА МАЙКА. ЛИНДА ГО ТРЕНИРАЛА И ИЗПОЛЗВАЛА БИБЛИЯТА КАТО СВОЙ СЦЕНАРИЙ. СЕГА КРИС ВЕЧЕ РАБОТИ НА ТРИ МЕСТА: КАТО СТАЖАНТ-ЛЕКАР В БОЛНИЦА “ЕДУИН ШОУ” СЕ ЗАНИМАВА С ПАЦИАНТИ, ПОЛУЧИЛИ НАРАНЯВАНИЯ ПО ГЛАВАТА; ПОЕЛ Е КОМПЮТЪРНИЯ ДИЗАЙН НА ЦЪРКВАТА “БРАТСТВОТО НА ЖИВОТВОРНАТА ВОДА” В АКРЪН; НАСТАНЯВА ФЕНОВЕТЕ  НА БЕЙЗБОЛНИЯ ОТБОР “АЕРОС” ПО МЕСТАТА ИМ НА СТАДИОНА В АКРЪН.
ТРИ ПЪТИ СЕ ЯВЯВАЛ НА ИЗПИТА ЗА ШОФЬОР, НО НАКРАЯ ВЗЕЛ КНИЖКА. ТЕРАПИЯТА ОТНЕЛА ШЕСТ ГОДИНИ ОТБОР, АЛА ИЗОСТАВИЛ ИНВАЛИДНАТА КОЛИЧКА, СЕГА ХОДЕЛ С ПРОХОДИЛКА.
ВСЕ ОЩЕ СЕ БОРИ ДА АРТИКУЛИРА ПРАВИЛНО ДУМИТЕ, КОГАТО ГОВОРИ. ПРАВИ ПАУЗИ, ИМА СИЛНО КРИВОГЛЕДСТВО, ОПИТВА СЕ ДА НАКАРА МОЗЪКА СИ ДА ПОМНИ КАК ДА РАБОТИ.
А ТОЙ РАБОТИ ДОСТАТЪЧНО ДОБРЕ. В ДЕНЯ НА ДИПЛОМИРАНЕТО СИ КРИС УД СЕ ОБЪРНА КЪМ ПРИСЪСТВАЩИТЕ , БЕЗ ДА КАЖЕ И ДУМА. КАЧИ СЕ НА СЦЕНАТА  В ЩАТСКИЯ УНУВЕРСИТЕТ НА КЕНТ  И ВДИГНА ВИСОКО БАКАЛАВЪРСКАТА СИ ДИПЛОМА ПО ПСИХОЛОГИЯ, А ПРИСЪСТВАЩИТЕ ГО ПОСРЕЩНАХА С БУРНИ ОВАЦИИ И СЪС СТАВАНЕ НА КРАКА.
ТОЙ НЕ БЕШЕ НАЙ-УМНИЯТ ТАМ.
ТОЙ НЕ БЕШЕ НАЙ-ТАЛАНТЛИВИЯТ ТАМ.
НО ТОЙ БЕШЕ ТАМ.
МАЙКА МУ НЕ ДОЖИВЯ ДА ГО ВИДИ. ПРЕДИШНИЯ ЮНИ БЕШЕ ПОЧИНАЛА ОТ СЪРДЕЧЕН УДАР. ТЯ ОБАЧЕ ЖИВЯ ДОСТАТЪЧНО ДЪЛГО, ЗА ДА РАЗБЕРЕ, ЧЕ ЛЕКАРЯТ, КОЙТО БЕ ОПИСАЛ ПОЛОЖЕНИЕТО КАТО БЕЗНАДЕЖДНО, ЗА ДА СЕ МОЛИ, Е СГРЕШИЛ.
БАЩАТА НА КРИС ИЗПРАТИ КАРТИЧКА НА ТОЗИ ЛЕКАР, ЗА ДА ГО УВЕДОМИ КАКВО Е СТАНАЛО.
В НЕЯ ПИШЕЛО САМО: “ПОЛУЧИХМЕ ПОНИТО”.

http://bg.checkonline4you.com/vyarvaj-v-chudesa/

тагове: вярвай ,чудеся

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>