КОНКУРС ЗА МЛАД АВТОР БР.138

 

ГАЛЕРИЯ АСПЕКТ

По случай десетгодишния юбилей на галерията и в потвърждение на нашия постоянен стремеж да подкрепяме и промотираме млади таланти в областта на изобразителното изкуство, галерия Аспект обявява конкурс за млади български художници. Проектът е част от честването на десетата годишнина на галерия Аспект и от събитията в Нощта на музеите и галериите, Пловдив 2015г.

Условия за участие:

 В конкурса могат да участват млади творци на възраст до 30 години – ученици, студенти, работещи и творци на свободна практика.

 Приемат се произведения от трите основни жанра на изобразителното изкуство – живопис, графика и скулптура.

Кандидатите могат да кандидатстват с максимум три свои работи.

Провеждане на конкурса:

Желаещите да участват в конкурса, трябва да представят снимки на творбите си за участие не по-късно от 31. юли 2015г. Представянето може да стане като изпратите снимките на мейлите на галерията /mail@galleryaspect.com , galleryaspect1@gmail.com/ или ги изпратите или донесете лично на електронен носител на адреса на галерията                / Пловдив, площад „Стефан Стамболов” 1А/. Произведенията на всеки кандидат трябва да  бъдат придружени с подробно CV и информация за контакт – адрес, телефонен номер и мейл.

 Представените за участие произведения ще бъдат разгледани и селектирани от компетентно жури в състав: Олга Петрова – директор на галерия Аспект, Галина Лардева – изкуствовед, Светла Москова – изкуствовед, Недко Итинов – художник и Илия Желев – художник. Одобрените от журито кандидати ще бъдат уведомени лично и ще бъдат поканени в срок до 30. август 2015г. да предоставят на галерията оригиналите на своите произведения за участие в изложбата на конкурса, която ще бъде открита на Нощта на музеите и галериите, на 11. септември 2015г., като част от програмата на Нощта. Списъкът на одобрените кандидати също така ще бъде публикуван на сайта и фейсбук страницата на галерията.

На откриването на изложбата в Нощта, в 22.00 часа журито ще обяви имената на  тримата най-добре представили се участници и ще връчи една голяма и две поощрителни награди.

Класираният на първо място кандидат ще получи парична премия, осигурена от организаторите и от спонсори, и  лична покана от  директора Олга Петрова за самостоятелна изложба в галерия Аспект през 2016г. Отличените с поощрителна награда двама участника също ще получат премии, осигурени от организаторите и от спонсор

 В залата на галерията ще бъде поставена урна за гласуване на публиката и в края на Нощта, в 01.00 часа, ще бъде обявен и награден „Художник на публиката”.

След края на изложбата авторите ще бъдат поканени в срок от две седмици да получат обратно своите произведения, като галерията си запазва правото, след лична уговорка с автора, да задържи определени творби за по-дълъг период в депото си. 

Олга Петрова

тагове: конкурс, млад, автор

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>