ОВЛАДЕЙ СЕБЕ СИ

Седма лекция

ПЛАНЕТИТЕ – БАЗОВА ЕНЕРГИЯ

Всяка планета е базова енергия или принцип в природата на човека. В същността си, здравето е хармонично и ритмично взаимодействие – обединение на тази енергия. Болестта е следствие неравновесие на тези енергии. Нарушение на хармонията. Тя може да има телесни прояви, т.е. телесните органи да не действат хармонично или е нарушено равновесието между функциите им. Може да имат умствени прояви, когато различните  психични  енергии  изпадат в конфликт – нарушен баланс. Умствените болести, са причина за физическите. Те нанасят много по-голяма вреда на болния и заобикалящата го среда.

Чрез радиестезични изследвания можем да проверим кои планетарни енергии ни липсват или кои витамини. Недостига на енергия в психиката е същият, както липсата на витамини в организма. Съществуват десет психични енергии, наричат ги планети.

СЛЪНЦЕ – символ на воля, целеустременост, импулс за живот.

ЛУНА – развито подсъзнание, силни спомени, склонност към създаване на навици.

МЕРКУРИЙ – логично мислене, възможност за духовно общуване.

ВЕНЕРА – желание да си привлекателен, да се свържеш с другите социално, да общуваш, да се привързваш.

МАРС – физическа енергия, смелост, импулс за физическо осъществяване.

ЮПИТЕР – сензации във всички посоки.

САТУРН – чувство за ред, дисциплина, време и граници, премисляне, работоспособност.

УРАН – оригиналност, стремеж към новото и модерното, нужда да се разчупят старите традиции и проявява на собствена уникалност.

НЕПТУН – желание за по-съвършен свят, духовни идеи, любов към каузата, всеотдайност.

ПЛУТОН – стремеж да се отстрани и преобрази онова, което е вредно за организма.

МЕТОД ЗА УСТАНОВЯВАНЕ

ДИАГРАМА НА ПСИХИЧЕСКИТЕ ЕНЕРГИИ

Начертаваме един кръг, който се разделя на 10 части. Във вътрешната страна на кръга, се вписват десетте планети (енергии) с букви, във всяка разделена част от кръга. Най-горе е Слънце, най-долу Луна. От Слънцето на дясно се вписват Юпитер, Венера, Сатурн, Нептун, а от Слънцето на ляво, Уран, Марс и Меркурий. В средата на кръга се записва Да и Не. Работи се с махалото. Започваме от Слънце. Ако махалото се завърти по посока на часовниковата стрелка, значи Да. Ако е в обратна – Не. Но преди това задаваме въпрос: ”Липсва ли ни или не, дадената енергия?”

За хора, които боравят с лява ръка, понятията са обратни. На ляво е Да, на дясно е Не.

Като установим каква енергия или планета ни липсва, необходимо е, да я възстановим. Примерно ни липсва Венера – любов, трябва да я потърсим и т.н.

Мария Герасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>