Невероятната история на йога-дуета Мирабай Сейба бр.147

 
Полина Гергушева, България
 

Когато между две души има любов, нищо друго не им е нужно. Това е философията в живота на Анхелика Баумбах и Маркъс Зибер. Тя е полумексиканка, полугерманка, родена е в САЩ, а е израснала в Мексико. Той пък идва от бившата Източна Германия. Съдбата ги среща на фестивал за изкуства в Шотландия. Сега те са йога дуетът Мирабай Сейба. А любовта от техните две сърца пренасят на хиляди души по света – чрез музиката, която правят.

„И двамата бяхме на улицата, аз тъкмо бях пристигнала с приятелите си и щяхме да свирим на тази улица. Тогава той се появи с един автобус , пълен с хора от театъра, и просто се срещнахме пред една църква на същата тази улица и започнахме да си говорим. Сред тези хиляди хора просто се натъкнахме един на друг. Така че това беше знак. Продължихме да си говорим и да се разхождаме, после вечерта отидохме да танцуваме и просто изведнъж осъзнахме, че това трябва да продължи.”

 
 

Така Анхелика описва първата им среща. Според мен е било любов от пръв поглед или знак от Бога – според тях не. Те не вярват в Бог – в нещо или някой, който стои „там горе”, и се разпорежда със съдбите на хората „долу”. Те вярват в силата на човека, в неговата доброта, в неговия дух да бъде и да прави всичко в името на природата и красотата. И въпреки, че се срещнали точно пред църква, според Маркъс сърцата им са се събрали сами. А това не е религия.

 

„Опитваме се да споделяме любов, състрадание, свобода, това е, в което вярваме”, допълва той.

Тази случайна среща, на улицата в Единбург, освен че се превърнала в силна любов дава началото и на един от най-известните музикални дуети в света. Звукът на арфа, китара, пиано и магическият глас на Анхелика действат космически на хиляди хора. А те двамата 14 години не спират да пътуват по света, за да предават магията и на други като тях. И понеже от голямата любов освен музика се раждат и две деца – животът на път съвсем не се оказва лесен. Двете им дъщери Пема и Алина, на 10 и 5 годинки, пътуват непрекъснато с тях. Не ходят на училище. Анхелика ги обучава вкъщи или по-точно навсякъде.

„Това се оказа невероятно преживяване, защото така изградихме още по-силна връзка помежду си и се стараем да им позволяваме да изразяват максимално себе си с всяко нещо, което правят. Това, което искаме да им дадем е сигурност, увереност, дълъг живот, да им покажем, че животът и светът около тях е красив,” казва тя.

Те нямат дом. Нямат място, на което да се приберат след работа или където тя да чака съпруга си с вечеря. Тези моменти те са превърнали в ежедневно приключение от Южна Америка до Азия и някъде в Европа…

„Ние не живеем на определено място, имаме само места, на които обичаме да прекарваме време. Понякога си говорим къде бихме искали да построим живота си. Но често когато си задаваме този въпрос, отговорът ни удря в лицето “Какво си въобразяваш? Животът е тук и сега!” И предполагам, че животът е точно такъв за пътуващите артисти и музиканти. Често се чудим, но се опитваме да живеем в настоящето и да сме благодарни за това, което имаме”, казва Анхелика.

Всеки техенн досег с хората, които идват на концертите им, се превръща в малък празник за душата. А за да постигнат духовна почивка и наслада всички заедно пеят мантрите и изпълняват това, което показва Анхелика.

„ Нашия живот е в нашите ръце и можем да избираме дали да вземем зрелите плодове на живота или развалените. Например ако имаме храна, ако имаме нашия любим, птичките, които пеят сутрин през прозореца, защо да не видим това вместо всички оплаквания, които ежедневно правят живота ни нещастен? Така че искам да окуража мен, теб и всички вас да започнете да водите красив начин на живот със сърце, пълно с любов”, казва Анхелика.

А Маркъс допълва веднага: „Наистина слушайте какво ви казва сърцето ви. Когато отвътре е Йее искам да направя това! Доверете му се. Когато се срещнахме в Единбург, беше нещо невъзможно, аз съм актьор от Германия, а тя музикантка от Мексико, така че нямаше никаква логика в тази връзка, беше невъзможна. Но ние послушахме сърцата си и това ни събра. Когато отвътре усещаш – искам да го направя. Опитай!”

А за всички изживели незабравимото усещане да бъдат на един от концертите им, остава само да чакат следващото им пътешествие в Европа. За да се докоснат до тях и музиката им отново. Там, където няма граници нито за любовта, нито за духа.

http://m.btvnovinite.bg/gallery/bulgaria/obshtestvo/neverojatnata-istorija-na-joga-duetat-mirabaj-sejba.html

тагове: невероятната, истори, йога дуета,Мирабай Сейба

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>