КАК ДА ИЗБЕРЕМ ГАРДЕРОББР.149

За повечето хора, гардеробът е един от най-важните елементи в спалнята – обикновено втори по значимост, след леглото. Какъвто е случаят с всички мебели, а и като цяло с всичко останало, различните хора имат различни изисквания към гардероба си. За щастие в наши дни има богат избор от варианти, що се отнася го гардероби. Общо взето те могат да бъдат групирани в три категории.

Свободностоящи гардероби

Основният плюс на традиционния свободностоящ гардероб е неговата подвижност. За разлика от останалите видове гардероби, свободностоящият може сравнително лесно да бъде преместен в рамките на стаята, жилището или дори да бъде транспортиран в друг дом. Тези гардероби се произвеждат в богата гама размери, но и при най-големите, пространството за съхранение, което предоставят, може да се окаже изключително малко. Друг проблем произлиза от факта, че пред него трябва да се осигури достатъчно място за отваряне на вратите. За направата на свободностоящи гардероби могат да се използват различни материали – дърво, плоскости от дървесни частици, пластмаси и т.н.

Вградени гардероби с плъзгащи врати

Вградените гардероби с плъзгащи врати за изключително характерен елемент от интериора на спалнята в наши дни. Предлаганите варианти са модерни, изискани и елегантни. Най-големия плюс на този вид гардероби е пространството, което спестявате чрез тях. Стандартно, тези гардероби са по цялата височина от пода до тавана. Благодарение на това, можете да използвате цялото това пространство за съхранение. По този начин височината на стаята работи във ваша полза. Така например пространството над лоста за дрехи става абсолютно приложимо. Вграждането на гедредоб в ниша е отлично решение, което превръща тази често неизползваема площ в удобно и изискано интериорно решение. Друго преимущество на плъзгащите се врати е, че те не изискват много свободно място, за да бъдат отваряни. Богатият избор от цветове и покрития ви гарантира, че гардеробът ще бъде в хармония с останалите мебели и с дома ви като цяло.

Гардеробни стаи

Гардеробните стаи са най-новото луксозно решение, когато става въпрос за съхранение на дрехи. За хора, които се вълнуват от мода и с течение на времето са събрали голямо количество, гардеробните стаи са перфектен избор. Стандартната стая от този тип има лостове за закачалки, рафтове и чекмеджета, разположени на всички стени, а в центъра на помещението обикновено има мека мебел. Това е най-гъвкавото решение за изграждане на гардероб, защото дизайнът му се съобразява с специфичните ви изисквания и желания. Гардеробна стая може лесно да бъде обособена в спалнята чрез плъзгащи се врати. Ако притежавате по-голямо жилище, в гардеробна стая можете да превърнете килер или малка стая, която не използвате.

http://sogal-bg.com/novosti-i-tendencii/kak-da-izberem-garderob-za-spalnyata/language

 тагове: гардероб

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>