ПРОМЯНА

Ние, хората  обичаме сигурността. Предпочитаме да спазваме работния график за деня. Очакваме фиксирания час за началото или края на работния ден. Уикендът възприемаме, като задължително време за почивка. Изобщо, обичаме да сме сигурни в утрешния ден.

Когато смe спокойни   за своята работа и съществуваме, можем да планираме своето развитие за по-дълъг период от време. Да теглим дългосрочни кредити, които ще върнем след години, или да създадем семейство. В такъв случай, бъдещето изглежда сигурно и спокойно.

Но има и друг тип хора, които имат нужда от нещо повече, от точно „разписание“ на своето бъдеще. Те се задушават в подробно планиране  на работен график. Трудно работят в затворени помещения с много хора. Предпочитат сами да поемат отговорност, дори и с риск да сгрешат. Често сменят работното си място. Обичат да изследват нови области. Сигурността не е за тях.

Тези „свободни“ души движат промяната и движението в човешките общества, защото в днешните динамични времена да останеш на едно място, означава да изостанеш от развитието.  Трудно  е да си в състояние да го догониш.

BOB02_1Robert Allan Monroe /Робърт Монро/ /30 окт.1915-1995/ е високопоставен служител в областта на радио-разпространението.Той става известен с изследванията си върху промяната на съзнанието и създаването на Института Монро. С книгата си за „пътуванията“ на съзнанието извън човешкото тяло, издадена през 1971 година, той поставя началото на изследванията в тази област, както и „изобретява“ термина „опит извън човешкото тяло“. Монро изминава дълъг път до формулирането на тази нова сфера на познанието.

 През 50- те години на 20 век,  доказва че специфичните звуци значително повишават нашите способности. Например, определени комбинации от честоти предизвикват тревога. Други стимулират отпускането и „заспиването“ ни. Има и такива, които довеждат да „разширяване“ на съзнанието и навлизането му на нови, недостигани нива на възприятия.

Развива и патентова hemi-sync технологията, чиято цел е да стимулира по- ярко и въздействащо изпълнение на различни човешки дейности.

Неспокойният дух на Монро го отвежда в нови и неизследвани територии. Днес, изследването на възможностите на съзнанието и изкуствения интелект, са в основата на технологичната революция. А  съзнанието е започнало да се „променя“от него още през 50 те години на 20 век!

Автор: Георги Караджов

 тагове: промяна

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>