Маска за коса с мая у дома бр.157

Маята е  известен продукт. Не всеки знае за евентуалното използване на това популярно   хлебно изделие. Маската за коса с мая съдържа голям брой различни вещества, които допринасят значителноза  укрепване на косата, така че тя често се използват като маски.  Нейният белтъчен продукт е много полезн за растежа на  косата,  и тя я   прави наистина здрава и силна.

Рецепттата  с мая у дома   подобрява   структурата на косата.   Маска с употребата на този продукт, е от значение, като превантивна мярка. От нея могат   да се възползват огромен брой жени и да ги спаси от дискомфорт, свързан с косата.

Един много важен момент
Маята трябва да се разрежда с топла вода (можете също така мляко), добавете и нещо сладко – мед или захар. Необходимо е да се поддържа сместа за около 20 минути.

Как да се подготвим маска
Рецептите са различни, те са проектирани за растеж и общото здравословно състояние на косата, който включва този продукт. Често,   маска  от мая  може  да се  направи с помощта на други елементи, които също ще са в  полза  на косата.   Всяка смес от мая има свои собствени характеристики и особености.   Рецепти

Един от най-известните в момента  за маската   коса,  е  компонента с мед. И двата елемента трябва да бъдат взети в равни пропорции и  да се  смесят с вода. Полученият разтвор  трябва да престои в продължение на около час и спокойно може да  се използва. Маската да престои 1 час и след ова да сСлед стандартната косата лечението трябва да изолира главата си и изчакайте за малко повече от час и след това кккосата да се измие с шампоан.  

Използване на мед и кисело мляко
Ефективна маска  е която включва използването на мед и кисело мляко. Тя обикновено се използва за увеличаване и подобряване на цялостното свойства на косата. За да се подготви,   трябва да вземат две малки лъжички мая и  се смесят с горещо мляко. Налива се половин чаша кисело мляко и се добавя две големи лъжици мед.

Сместа  внимателно се  разтрива върху цялата глава,  ката се използват  масажни движения. За да се постигне по-голям резултат, може  да  сложи специална шапка или   кърпа. Маската да престои  час, след което   трябва да се измие.  

За суха и чуплива коса
Следната рецепта е идеална за суха и чуплива коса.  Тя е полезно не само за растеж, но също така и за цялостно подобряване на косата. Една чаша айрян   малко затоплен, след това я смесва  с една голяма лъжица мая. Разтворът трябва да престои около 50 минути за да се стопли. След това  маската   леко се втрива в кожата.

Трябва ад престои 35-та минута и косата се изплаква с вода и оцет за предпочитане ябълков. Важна особеност на тази рецепта че постепенно да се отървавате   от пърхот. 

Добавете малко лук и рициново масло
Много популярна рецепта у дома важна съставка е лук. Голяма лъжица мая  се разтваря в точно същото количество леко затоплена вода. След това, голяма лъжица сок от лук, малка лъжица масло (рициново) и една малка щипка сол. Всичко това  се втрива в самите корени на косата.

След това е необходимо  да  престоиедин час. Това мая се измива маската лесно – с вода и нормален шампоан. Това е много добра   хранителнителна маска а също така и ускорен растеж  на косата.  

Мед и горчица
Също така маска, с мед и горчица. Необходимо е да се вземе голяма лъжица мая и се смесете добре с малко количество вода След това сеприбавя малка лъжичка захар. Сместа се оставя в 1:00.   Трябва ад се направи две големи лъжици горчица,  подобно лъжица мед. След това маската с маята да се  нанесена нежно по главата и  престои 1 час.

Маска с яйце
Една отлична възможност   за подобряване   на косата си е смесица от кокоши яйца.   Към една  чаша топло мляко   добавете една голяма лъжица мая.  Трябва да  престои този разтвор   (30 минути). После добавете две яйца и голяма лъжица масло, за предпочитане от репей. Всичко  това се прилага към цялата повърхност на главата.   Маската  трябва да се  престои 1 – 2 часа. Това е един много добър вариант за постигане на бърз растеж и плътност на косата.

Съставки за слаба коса
Към 20 гр, мая  се прибавяс мляко. След  това се  добавя  един жълтък и масло, маслиново за предпочитане. С Втрива се в главата и се завързва с кърпа. Трябва ад престои  около 45 минути, и да ес изиме с вода. Маската е много ефекасна подобрява растежа   и укрепва чупливата коса.

Пипер за бърз растеж

Мощна рецепта е  използването на черен пипер. Той обикновено се използва  за укрепване и растеж на косата. За да се получи тинктурна смес от червен пипер се прибавя обикновена вода. По този начин всеки компонент трябва да бъде  по еднакво количество.

Тогава са  прави  така ; мая 10 грама за 1 голяма лъжица тинктура. Маската лесно се втрива в самите корените на косата и се държи в продължение на 20 минути и след това измийте с топла вода.

Полезни съвети
Маските да ес ползват един път в седмицата, в случаи и два пъти.

След един курс с продължителност няколко месеца , си струва   кратка почивка със същата продължителност. Това ще позволи на косата, за да “почине” за известно време, за да бъде в естествен нормален режим.

Честота на употреба
Редовността, с която се прилага с маята   у дома, играе решаваща роля за постигане на желаните резултати.  Трябва да планира кой ден от седмицата ще се проведе процедурата и да  се прави   определен период от време. Това е доста важно нещо, което трябва да не пренебрегвате.  

Маска за коса с мая съдържа голям брой различни вещества, които допринасят значително укрепване на косата.  

 

Рецептите с мая у дома  подобрява структурата на косата и да спаси от дискомфорт.

Един от най-известните    ковпоненти за маската с мая  е меда. И двата елемента трябва да бъдат взети в равни пропорции и ги смесете с вода. Полученият разтвор с   трябва да престои в продължение на около час с кърпа на главата и след това да се измие  с шампоан.

http://medicine-bo.mednews.in.ua/krasotata-na-liceto-i-tjaloto/29230-maska-za-kosa-s-maja-u-doma.html

 тагове маска, коса, мая, дома

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>