Съвети за щастлив брак бр.161

Съвети за щастлив брак

Избирайте си за партньор човек, който харчи като вас. Много двойки в началото на връзката си не обръщат внимание на това, но по-късно при евентуални различия в боравенето с финансите, това се оказва сериозен удар за техния брак, защото конфликтите на основата на финансите са по-чести, отколкото при хората със сродни разходи.

В брака трябва да има много секс. Хората, които не са настроени положително към тези партньорски отношения, често са почти невротични, лесно се разстройват и са неустойчиви, имат чести промени на настроението и постоянно се тревожат. Спазвайте този съвет, дори и в момента нещата да не са съвсем идеални, знайте, че с годините нещата само се подобряват.

Съвети за щастлив брак

 

Казвайте „благодаря” и „ние” – две думи с голямо значение. Когато поощрявате и оценявате половинката си, тя няма да се сърди дълго и двамата ще сте значително по-удовлетворени от отношенията си, отколкото ако тези думи липсват в речника ви.

Думите „ние”, „нас” или „нашите” са уместни дори когато има конфликт. Съпрузите, които ги използват изпитват повече любов и са по-малко агресивни един към друг. При това нивото на физиологичния стрес при тях е по-ниско по време на разногласията. Използване при конфликт на думи, подчертаващи индивидуалност, се свързва с недоволство от семейния живот.

Съвети за щастлив брак

 

Решавайте бързо – ако половинката ви сега в някаква степен ви изнервя, то съвмеството бъдеще е призрачно. Двойките, които дори в началото на връзката си нямат хармония, с годините стават все по-взискателни един към друг и все повече се дразнят от партньора.

Тази перспектива е доста мрачна, затова ако още от началото нещата не вървят гладко, по-добре приключете връзката бързо, вместо да възлагате надежди за бъдещи положителни промени.

Бъдете твърди. Когато съпрузите се карат така, че се гонят един друг от вкъщи, не трябва да се вълнувате. При двойките със сериозни проблеми най-добрия начин да направят брака си по-щастлив е постоянното прехвърляне на вина един на друг, да казваш на партньора какво трябва да промени в себе си, а сам да не умееш да прощаваш.

Има обаче основания да се предполага, че постоянното прехвърляне на вина към партньора и други негативи могат да подтикнат към прехвърляне на положителни и романтични отношения извън брака

http://ezine.bg/n13-20201-%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B8_%D0%B7%D0%B0_%D1%89%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%B2_%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BA

 тагове: щастлив, брак

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>