Ето ги най-красивите породи котки в света! бр.161

Сомалийски котки

Котките са най-предпочитаните домашни животни в света. Пухкавите любимци могат да разтопятсърцето на всеки. В световен мащаб над 350 милиона от тях живеят в човешките домове. Цифрата расте с всеки изминал ден.

Всички котки са красиви, но някои от тях са признати като едни от най-забележителните за всички времена. Най-старите документирани доказателства за най-красивите представители на това животинско съсловие са тези за ориенталската порода сиамка. Прието е, че произхождат от Тайланд. От 20-ти век започва да се отглежда в Европа и Северна Америка.

Сиамска котка

Освен че е красива, сиамската котка е и изключително интелигентна. Тя е общителна и нежна. За разлика от другите котки, тя не е толкова активна през нощта, тъй като сините ѝ очи не им позволяват да виждат добре.

Персийска котка

От останалите широко популярни котки в класацията за най-красиви породи влиза още персийката.Кръглото лице и малкият нос на тези котки могат да разтопят всяко сърце. Дългата им козина се среща обагрена във всякакви цветове. Освен заради красивия си външен вид тя е предпочитана и заради благия си и понякога доста мързелив характер.

Сомалийска котка

Дълги косми, пищна опашка и изключително мека козина – всичко това са характеристики на сомалийската котка. Тя идва от Австралия и се появява още през 1950 година. Нарича се още лисича порода, тъй като повечето от представителите ѝ са обагрени в кафяво-оранжев цвят. Някои видове имат раирани ивици по козинката и тъмен ръб около очите. Сомалийската котка не се скубе особено, което е голямо предимство.

Шотландска клепоуха котка

Шотландска клепоуха котка е сред най-сладките и най-красиви котки, които някога можете да видите. Името им идва от интересните им клепнали и сгънати уши. Уникалният им вид се допълва от кръглото лице и големите очи. Те имат странния навик да седят дълго време на два крака, което ги прави дори още по-сладки.

Руска синя котка

Руската синя котка пък има уникална козина, обагрена в сребърно-синьо. Интелигентни, приятелски настроени и игриви – те са всичко, което може да искате от една котка. Козината на руската котка е двойна, а лапите ѝ са една идея по-тъмни. Обичайно очите ѝ са ярко зелени и изключително красиви

https://miau.bg/n40-67965-%D0%95%D1%82%D0%BE_%D0%B3%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8_%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B8_%D0%B2_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0!

 тагове: красивите, породи, котки

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>