Кинжалът на Тутанкамон е извънземен бр.163

Кинжалът на Тутанкамон е извънземен

Италиански учени потвърдиха, че 35-сантиметровият кинжал, открит в гробницата на Тутанкамон през 1925 година, е направен от извънземен материал, дошъл на Земята най-вероятно чрез паднал метеорит.

„Както всички знаем, изделията, направени от желязо в Древен Египет, са редки, а този материал е бил по-ценен и от златото. Невероятно е, че никой досега не е анализирал задълбочено сплавта на кинжала“, казва професорът по физика от университета в Торино Франческо Порчели. В състава си острието съдържа 10% никел и 0.6% кобалт, като останалите съставки все още предстои да бъдат уточнени. „Всичко сочи, че сплавта е от метеорит, защото получаването й в онази епоха е било невъзможно“, добавя Порчели. Решението за съставяне на експертиза за установяване състава на сплавта на кинжала е било взето още през 2010 година, като именно тогава археолозите са изследвали кратера Камил в египетската пустиня (открит през 2008 чрез Google Earth), установявайки метеоритния му произход.

http://www.burgasnews.com/istoriya-i-arheologiya/101542-kinzhalat-na-tutankamon-e-izvanzemen

тагове: кинжал, Тутанкамон,, метеорит, извънземен

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>