13 причини да посетите островите Гваделупа бр.165

От плажовете с бял пясък и спиращите дъха вулкани до живописните ботанически градини и откритите пазари, несъмнено си струва да посетите този красив архипелаг с форма на пеперуда в Карибско море.

1. Светите острови (Les Saintes)

Светите острови (Les Saintes)

Със своите чисто бели плажове и лазурни води, не е никак изненадващо, че заливите на Светите острови са обявени от ЮНЕСКО за едни от най-красивите на света. Можете да им се насладите с разхлаждаща напитка на брега или на малко рибарско корабче или яхта.

2. Водопадът La cascade aux Ecrevisses

Водопадът La cascade aux Ecrevisses

Ако искате да се насладите на едно неповторимо приключение, то не пропускайте националния парк Parc national de la Guadeloupe. На едва 10 минути път в тропическата гора ще откриете водопада Ecrevisses.

3. Плажът Plage du Vieux Fort a Marie Galante

Плажът Plage du Vieux Fort a Marie Galante

Плажовете на малките острови Мари Галант предлагат множество възможности да се насладите на разнообразни водни спортове. С кану или яхта, без съмнение ще се влюбите в тюркоазените води. Разходката с лодка по залез слънце е идеалният начин да се потопите в релаксиращата атмосфера на Карибите.

4. Вулканът Суфриер

Вулканът Суфриер

Последната активност на вулкана La Grande Soufriere е била през 1976 г. Именно той е и най-високият планински връх на Малките Антили.

5. Плажът Plage de la Perle

Плажът Plage de la Perle

Плажът Plage de la Perle (или Перленият плаж) е опасан с коралови рифове, мечта за всеки водолаз, а планинските склонове зад него правят пейзажа просто божествен. Тук имате възможността да се насладите на разнообразни водни спортове и езда.

6. Пазарът Sainte-Anne

Пазарът Sainte-Anne

Пазарът Sainte-Anne е разположен на много удобно и централно място. Той работи всеки ден и от тук посетителите могат да закупят не само пресни хранителни продукти и подправки, но и всякакви дрехи и сувенири.

7. Плодовете гуава

Плодовете гуава

Териториите край град Pointe-a-Pitre са известни с плодородната си почва и най-вече с отглежданите тропически плодове гуава.

8. Плажът Pain de Sucre Beach

Плажът Pain de Sucre Beach

Плажът Pain de Sucre е един от най-романтичните на Гваделупа.

9. Ботаническата градина Jardin Botanique de Deshaies

Ботаническата градина Jardin Botanique de Deshaies

Освен за над 1000 вида растителност от цял свят, Jardin Botanique de Deshaies е дом и за редица местни животни като фламинго и различни видове папагали.

10. Църквата Saint-Pierre et Saint-Paul

Църквата Saint-Pierre et Saint-Paul

Църквата Saint-Pierre et Saint-Paul, известна още като Желязната катедрала, впечатлява както със своята архитектура, така и с удивителния си интериор.

11. Pointe de la Grande Vigie

Pointe de la Grande Vigie

Най-северната точка на Гваделупа – Pointe de la Grande Vigie, е скален полуостров, с вертикални склонове с близо 80 метра височина.

12. Плажът Sainte-Anne

Плажът Sainte-Anne

Градчето Sainte-Anne е популярна туристическа дестинация най-вече заради четирите си красиви плажа – Bois Jolan, Saint Anne, Caravelle и Gros Sable.

13. Bassin Bleu

Bassin Bleu

Bassin Bleu, по-известен като Синия басейн, е забележителен с електриковосините си води, открояващи се на фона на зеления пейзаж.

http://idi.bg/blogs/view/blog/2658

тагове: островите, Гваделупа

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>