ТАЙНАТА НА НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО

Митологията е също източник на знание,че на Земята има Небе.
Дедал – художник,скулптор,архитект,гравьор и инженер,който построил Лабиринта за Минотавъра на остров Крит е знаел за съществуването на светила(съзвездия).Когато направил крила от пера за себе си и за сина си Икар,за да избяга незабелязано от царството на цар Миносq той съветвал сина си преди да полетят:
“Повелявам,очи не обръщай към Воловара,Хелика, към меча грозящ на Орион. Път си проправяй след мен”.
“Метаморфози” Овидий книга VІІІ стихове 183-235 “Дедал и Икар”
Летенето било през деня. Слънцето греело силно. От топлината восъка омекнал и се разтопил. Не е възможно денем да се вижда нито съзвездието Воловар,нито съзвездието Голяма Мечка, нито Орион. Дедал е имал предвид земните съзвездия.
В същата книга, убития от Пентей тиренски моряк и капитан на кораб аониецът Ацет (който вярвал в Бакх) също е познавал и се е ориентирал по земните съзвездия (книга ІІІ стихове 592- 596
“Скоро пък, да не стърча, все по тия скали, се
Научих , още кърмата на кораба с десницата да
Управлявам и да завъртам. Козата оленска -
Дъждовно светило,Мечките аз разпознавам,
Тайгета,звездите Хиади и домовете на бури
И годните пристани морски.”
Козата оленска това е съзвездието Колар. Тайгета е звезднияIMG_20160819_151205куп  Плеяди в съзвездието Бик.Още повече, впечатляват стиховете в кига І стих 152-155 и стих 163. В последния стих (163) може да прочетем понятието “небесна твърд, както е в Книгата на Енох глава 48 стих 3 същото е записано и в Битие 1 стих 6 “Бог създаде твърд, която нарече небе.В “Борбата на гигантите “ в стих 152-155 пише:
“ Хвърлили-казват око на Небесното царство гиганти.
 Те до самите звезди накамарили мощни масиви.
  Но запокити тогава гърма всемогъщият татко
  Сцепи веднага Олимп и от Оса катурна Пелион.”
Ако поразсъждаваме върху последните стихове ще установим ,че не е възможно гигантите – рожба на паднали ангели и жени земни да постигнат масиви чак до звездите. Колкото и да са били високи,едри и силни те са били хора като нас.Видно е,че става въпрос за звезди, които са построени от Бог на Земята във вид на височини,тепета,върхове и други изпъкналиIMG_20160819_151133 форми.  
    
Представата за Света на древните египтяни.Под дъгата се намира Небето на Земята,над нея е Небесния Океан.
Понятието Небесно царство или Царство Небесно се среща много често в Новия завет и по-точно в Евангелия на апостолите :Матей, Марко,Лука и Йоан особено на Матей- то е изпълнено с името на Исус Христос и Царството Небесно . В Матея 4:17 Исус казва : “ Покайте се, защото се приближи Царството Небесно”
На една от проповедите (Матея 13),той разказва само за Небесното царство,но в притчи.
molenieЗащо Исус не е искал да разкрие цялата истина за Небесното царство пред народа е загадка.Някои от притчите, той тълкува пред учениците си. И въпреки открехнатата врата към тайната за Небесното царство,то остава скрито до сега,че са изминали приблизително 2000 години.
Исус Христос казва,че има два свята- земен -долен свят и небесен – горен свят ( Матея 12-32).Има също Небесно Царство на Земята, но и Небесно Царство в Горния Свят, който ние не познаваме и от който идва Исус.
Матей 12-32-Библия 1925г е записано :
“От дните на Йоан Кръстител до сега, Царството Небесно бива насилвано и насилници го грабят.”
Под Царството Небесно, Исус Христос разбира света .
В Матея (13-24;25;37-40),той оприличава небесното царство:”…. на нива,която Сеячът е посял с добро семе. Дойде врагът и пося между семената плевели па си отиде.”
Плевелите израстват наред с житото. Идват работниците на стопанина на нивата и като виждат бурените питат дали да ги премахнат. Но Господаря им забранява да не би да се изскубнат и класовете. Когато житото узрява,всичко се ожънва.Отделят се плевелите на една страна, житните класове на другата.Всички плевели, Господарят казва да се запалят.
Ето какво е тълкуването на Исус Христос:
 1.Сеячът на добро семе е Син Человечески
2.Нивата е светът
3.Плевелите са синовете на Лукавия
4.Врагът е Дявола
5.Работниците-жетвари са Ангелите
6.Жетвата е Свършекът на века
Изводът до тук е,че става въпрос за Небето на Земята(от Вавилонската схема Н1,Н2,Н3) и всичко,което е върху нея- релеф и полезни изкопаеми,климат и води, почви, растителност и животински свя,т и човешко общество.
Примери за съществуване на Небе на Земята има още
Небесното Царство и Царството Небесно, както и Божието Царство и Царството Божие са равнозначни.Между тях няма разлика.
Ако премахнем царство и остане само Небето (от твърд )
На Бог и Исус Христос, то представлява най- сложния земен строеж  на Земята.
Древните народи не са познавали Небе 3 и за него има малко сведения. Небе2 и Небе 1 (виж Вавилонската схема за Вселената) са били близки и известни както по големина,така и по местоположение.
Небето от втория ден е изградено в източния ръкав на Нашата Галактика на Земята. На площ от 205,350кв.км е построена от скали с различен строеж и състав на релефна карта на звездното небе.Всичко е мащабно умалено и в огледален образ,затова е трудно разпознаваемо от Земята .Небето на Земята или Небесното Царство на Исус се доказва чрез снимки от Космоса.
Геоморфолозите го наричат “кръгови морфоструктури “ без да могат да обяснят техния произход и предназначение.
Исус Христос предупреждава,че Небесното Царство ще дойде и ще бъде разпознато.Но ще можем ли да го видим всички? Ще можем ли да си го представим,че връх в планината или тепе в града е звезда? И не само звезда ,но Слънце във Вселената и дори Галактика.
Дано не се сбъднат думите на Исус ,че с очите си ще гледат и няма да видят,с ушите си ще слушат и няма да го разбират.
Нека да си припомним,че ключа за Небесното царство държи апостол Петър (скала ,камък).
Небесното царство на Земята е изградено от скали (камъни) с различна височина,която зависи от блясъка на звездите и техните особености и предназначение.
Звездите горе са Слънца,които трептят с различна честота и имат различен цвят.Долните звезди,тези в Едем са приковани на Земята,безмълвни и беззащитни,подложени на влиянието на външните и вътрешните сили и на човешката дейност.Въпреки изминалите милиони и милиарди години от Земното небе има следи.Човешките същества се раждат и умират , но Божието Небе на Земята е вечно и то се отбелязва със знака на безсмъртието-Анкх
автор: Парашкева Фичева
 
 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>