ОТНОСНО НАШИТЕ ТРАКИЙСКИ ТРАДИЦИИ

terrakea (1)

Тракия с право е наречена от мнозина „Атлантидата, която отново излиза на повърхността”, за да може Скритото от Създанието на Света да стане отново достояние на Избраните от всички векове и краища, защото те са преценени за достойни от Вечния Агнец, който ги е изкупил с кръвта си за да бъдат Негов Свет и Благороден Род. 

Тракия е земя на традициите. Тракия е земята където са възникнали най-древните традиции. Тракия е такава, каквато е, защото Тракия е най-древната земя, а най-древната земя е земята, където са възникнали най-древните традиции – традициите, които дефинирали най-древните концепции на най-древните хора, с най-древната религия, най-древната наука и най-древната култура известна на света. Защото Тракия и Тракиец дефинират това, което е Първичният Човек, живеещ още в градината на Едем – там където текат митичните реки на Земния Рай, първа между които е Дунав, с най-първото й известно име – Писон. (За това свидетелстват освен тракийските орфически писмени извори, и множество хронографи, учители и свети отци на вселенската църква. От старобългарската книжовна школа, Йоан Екзарх потвърждава това в своята книга –”Шестоднев”(гл. 6-та).

Тракия (от Тер / Тцер) означава Първата Земя, Първото Слово дошло от Бога, и станало Твърд, която е Гръбнакът на света.Тракия значи още трите Жезъла на Триединния Бог, сочещи мястото на Дървото на Живота в първия рай. Толкова много неща значи Тракия, защото нейният глиф на Първата Реч означава още Небесни Слова, сиреч тези слова, които се говорят на Небесни Места. А това което се изговаря на Небесни Места, то има много височини, дълбочини и ширини, когато слиза, за да сътвори Земните Измерения, според Небесния им Проект. Затова е и писано: „Едно Нещо каза Господ, множествени неща чух аз…” Така е и до днес в земята на Тракия, която слуша гласа на Божеството и го повтаря като ехо през много небеса, морета и земи, от безвремието на Първото Време, през много времена и до времената на времената, защото също както Този който говори Вечните Думи на Тракийската Реч, и Тракия пребъдва от века и до века, както е повелил сам Той.

Тракия с право е наречена от мнозина „Атлантидата, която отново излиза на повърхността”, за да може Скритото от Създанието на Света да стане отново достояние на Избраните от всички векове и краища, защото те са преценени за достойни от Вечния Агнец, който ги е изкупил с кръвта си за да бъдат Негов Свет и Благороден Род.

В това отношение Тракия е не само земята на Древните Традиции, но също и земята на Древните Благородни Родове – Родовете посветени в най-древните Мистерии на Религията на Възкресението и Живота, Kойто от Едем е изявен на цялото човечество под името Тион-Иисус (Слънцето на Душите Иисус, или Дионисус) и още като Усар-Иисус (Всемогъщият Иисус, или известен от гръцки като Озирис). Това е същият Иисус, който векове по-късно идва в човешка плът на света, за да изяви любовта на Божеството като историческата личност на Помазаника Христос, (съществувал отпреди всички векове като Богът-Слово-Ре), и да обяви настъпването на Благоприятната Господна Година на Спасение за всички, които повярват в Него, който е Вечният Живот.

Традиции и Родове – две много силни и свети неща, които са неделими, както е неделима земята на Тракия от Небесния й Първообраз, който е Първият Едем. Защото истина е и до днес, че Традициите на Тракия пребъдват от век във век и от Род във Род, както пребъдва и Древното Божие Слово, стъпило с крак за първи път на Тракийската Земя и оттам дошло през вековете до всичките народи, които призовават вечното му име – Иисус, който е Христос.

И тъй – Тракия днес живее навсякъде където Благородните Родове пазят Вечните Традиции на Тракия и извършват както винаги от века и до века Съкровените Мистерии на Възкресението и Живота, според както ги е научил сам техният Бог. Техните семейства пазят и извършват в тайно и наяве Сакралните Обичаи, както са ги извършвали техните предци – Тракийските Царе и Благородници, за да остане вечно жива Тракия и Тракийският Дух в сърцето на Българина, и за да се освети всяка земя и людете до края на света, чрез изворите на Божията Благодат, потекли от този Едемски Рай на България. И нека който чете, се намери измежду тези достойните, за да послужи за благословение и на своето семейство и целия си Род! Да бъде!

“Послеслов, Тракийското Писмо – Декодирано IV”, Стефан Гайд

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>