Международният „Фестивал на усмивките“ ще гостува в Пловдив

Международният „Фестивал на усмивките” ще гостува в Пловдив. От 4 до 11 септември в Дома на културата „Борис Христов” ще бъдат експонирани номинираните за награда творби, в които майстори на рисувания хумор от цял свят представят своето виждане за нашата страна, Балканите и балканските нрави. А основна локация на феста е квартал Капана, където ще се случат множество събития. Организаторите са определили за тема на 7-ото издание на фестивала „Дестинация Балкани – Дестинация България“.  Партньори на „Фестивала на усмивките“ са Mинистерството на културата, Световната федерация на карикатуристите – FECO, Съюзът на българските художници, Съюзът на българските филателисти и Българското дипломатическо дружество.

В българската културна столица ще се проведат заседанията на международното жури, като трима от неговите членове ще подредят свои изложби в Капана. Румънският карикатурист Кристиан Топан – в галерия PLOVEDIV, Махмут Акгюн от Турция в галерия „Лаутлиев”, а българският „майстор на карикатурата” Анатолий Станкулов ще покаже своята изложба от сатирична живопис със 17 еротични реплики на картини на Модилиани в Point Blank Gallery.

SMILE ART FEST ще стартира на 5 септември от 18,30 ч., с Cartoon Smile Session с участието на членовете на журито, на площада на ул. „Христо Дюкмеджиев“ № 10 в Капана, където ще бъде експонирана и изложба на открито с творби от фестивала.

Смайл хепънингът ще продължи на същото място и през следващия ден. Чрез иновативните устройства Bamboo-Spark, осигурени от Пощенска банка, нарисуваното от карикатуристите веднага ще може да бъде дигитализирано и запаметено като файл на телефон или компютър.

http://podtepeto.com/art/mezhdunarodniyat-festival-na-usmivkite-she-gostuva-v-plovdiv/

 тагове: международен, фестивал, усмивката

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>