Елица Гигова от СУ „П. Евтимий” посвети експозицията на 80-годишнината на баща си Никола Гигов

20161108_171341

Изложба по повод 80-годишнината на изследователя на Орфей – Никола Гигов, откри преподавателят по изобразително изкуство от СУ „П. Евтимий” Елица Гигова. Експозицията е подредена в НБ „Иван Вазов” и съвпадна с премиерата на книгата на Гигов „Триъгълни слънца”.  Поетичното издание, която съдържа и снимков материал от живота на автора, е разделено от него на три цикъла – „Високо в планината“ , „Трепетлики“ и „Сърце на длан“.
„Още когато бях 5-6 годишна баща ми ме извеждаше по родопските пътеки, сред гори и езера. Като ме видял как събирам и подреждам есенни листа, открил, че един ден ще стана художник. Така и се случи. Пътеката към Слънцето, започва от бащиното ми огнище”, разказва Елица. В изложбата й, която е в унисон на новата на книга на баща й, са включени пейзажи от красивите родопски села Гела, Чокманово и Смилян, както и от Смолян.
20161103_152513
Елица е горда с баща си, който има издадени 72 книги с поезия, проза и публицистика, сценарист е на телевизионни филми, а името му присъства в енциклопедията „Бележити българи на съвременна България“. Носител е на орден „Кирил и Методий“ – първа степен.
 Елица Гигова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>