Индия, мехнди бр.182

Мехнди се  практикува главно в Индия.  Известен е също като Хена в западния свят. Това е временна украса върху кожата с естествен оцветител, направен от листата и кърмата на дървото къна. Обикновено се прилага за булки по време на специални индуски сватби. То обикновено е символично представяне на външното и вътрешно слънцето. Центрирано около концепцията за “пробуждане на вътрешната светлина”.
Обикновено с много подробни флорални мотиви и пищен дизайн в кафяво, червено бордо тонове, този тип декорация става доста модерна на Запад, където, освен дълбокият си смисъл, това е модерно използва, като временна татуировка.
 
Ако искате да  създадете   хиндуисткия вид, просто използвайте къна с валцуван пластмасов конус, много подобен на  конус за украса на торта. Можете да го направите сами  пластмасово фолио, но  направете една малка дупка, за да създадете перфектни тънки линии. Можете също така да   създадете дизайн върху шаблон  с     къна,   който  да прехвърлите на ръката си.
Някои производители са започнали  с добавяне на синтетичен оцветител, наречен р-фенилендиамин (PPD) за природна къна в Одер, за да му се даде черен цвят. Изключително вредно за кожата, този компонент може да предизвика тежки алергични реакции, затова е добре да се купува природна червена къна без каквито и добавки.
 Сега просто трябва малко вдъхновение. Вземете го от нашите дизайнерски решения. 
мехнди Къна
CC-BY / Tela Chhe
мехнди Къна
CC-BY / InfoMofo
мехнди Къна
CC-BY / Zaigee
мехнди Къна
CC-BY / Криси Long
мехнди Къна
CC-BY / Vicknes Waran
мехнди Къна
CC-BY / Hiral Къна
мехнди Къна
CC-BY / Rizwan Сагар
мехнди Къна
CC-BY / Kenzilicious
мехнди Къна
CC-BY / Mayank бригадир
мехнди Къна
CC-BY / McKay Savage
мехнди Къна
CC-BY / Робърт Болтън
мехнди Къна
CC-BY / Заки Manian
мехнди Къна
CC-BY / Алмас Baig
мехнди Къна
http://www.neonscope.com/Beauty/Makeup/520-go-for-the-mehndi-hindu-look
 авторизиран превод Мария Герасова- Спасова

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>