Капаните на първата брачна нощ бр.184

По принцип “капаните” вече не са капани за съвременните младоженци, както и първата брачна нощ не е това, което е била.
Отдавна е минало времето когато в тази нощ се пренася в жертва девствеността на девойката в чест на бог Хименей (известен още като бог на брака сред древните гърци и изобразяван като момче на тийнейджърска възраст?!?). От името на бог Химней произлиза и наименованието на девствената ципа – химен, която се разкъсва при първия полов контакт.

Повечето от днешните младоженци предварително са “консумирали” екстрите на първия сексуален контакт (ако с това отъждествявате първата брачна нощ).
Днешното определение за тази нощ може да бъде: първата нощ (сутрин) след сватбата, която може и да запомните, ако държите на пиене. 
Така че капан номер 1 е АЛКОХОЛЪТ. 
Има нещо в сватбите, което забележително повишава алкохолната устойчивост и ентусиазма за пиене, но масова практика е младоженецът към края на вечерта да е пиян като финландец на руски ферибот. 
Така че ако сте решили да спазите обичая и да имате истинска брачна (а не кошмарна) нощ – пийте до момента в който булката има ясни очертания и определено ви изглежда по-красива от кумата. 
Капан номер 2 – БРАЧНОТО ЛОЖЕ.
Вероятно сте си ангажирали хотел за този специален повод или поне имате на разположение отделна стая. Добре би било да сте далеч от еротично-насърчаващите подмятания на хора с опит, на които всъщност не може да се вярва докрай, тъй като датират или от друга историческа епоха, или са преразказ на спомените на булката.
Можете да направите този момент специален като изненадате младоженката (защо не и младоженецът) с красиво подредена стая, в която горят ароматни свещи, искри френско шампанско, а от хладилника закачливо ви се усмихва купа с ягоди и сметана.
Капан номер 3 – УМОРАТА. 
Никой не очаква от вас след 12 часов сватбен маратон да изглеждате като новобранец в първи гарнизонен отпуск. 
Ако все пак имате такъв дух в такова тяло – запомнете обстоятелствата. Може да ви помогнат в затруднени интимни ситуации след 10-20 години. (Не дай боже, по-рано!)
Срещу умората има един единствен универсален лек – любовта! 
Тя ще ви даде сили да превърнете първата брачна нощ в незабравимо събитие, за което ще се срамувате да разказвате на децата си.
Капани номер 4,5 и 6 – ГОЛЕМИТЕ ОЧАКВАНИЯ.
Ако сте големи, неразумни оптимисти сигурно сте си направили планове как точно ще протече първата ви брачна нощ. Не се заблуждавайте – тези планове се сбъдват едва в 10% (така поне твърди едно американско проучване). 
Но не се отчайвайте – в България нещата не се подчиняват на никаква статистическа или житейска логика. Вие сте длъжни да опитате. 
Всъщност първата нощ не е толкова важна. По-важни са нощите след нея. 
Ако обичате някого ще имате много прекрасни нощи и не е страшно, ако нямате ясен спомен за първата – какво ви пречи да пробвате отново!?

Ако вашата брачна нощ е наистина първа, то вие вероятно сте изчезващ вид, за който се знае малко и ще се радваме да научим как изглеждате. Пишете ни!
http://www.varnaparents.com/za_tatkovci/parva_brachna_nosht.html
 тагове: капаните, първата, брачна, нощ

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>